Daniels un Vincents saviem vecākiem piedzima kā meitenes. Madara un Diāna – kā zēni. Jau bērnībā viņi visi zināja, ka sevi izjūt kā otram dzimumam piederīgus. Madara gājusi vistālāk – viņa Taizemē veikusi dzimuma maiņas operāciju, bet politiski aktīvā Diāna par tik kardinālām pārmaiņām vēl nedomā. Savukārt Vincents un Daniels ir sajūsmā par dzīvi vīrieša ādā. Tomēr visi atzīst: eksistence Latvijā nav viegla.

"Mēs neesam psiholoģiski slimi cilvēki," uz sabiedrības lielākajiem maldiem norāda izskatīgā Diāna, kura noskaņota reiz iet arī politikā un pārstāvēt transpersonu tiesības uz kvalitatīvu dzīvi. Piemēram, lielas problēmas sagādājot diskriminācija darba meklējumos. Diāna uzskata, ka transpersonas Latvijā "ieliktas" kaut kādā zemā sociālā kastā un nevar izpausties tik brīvi, cik tas ir pierasts "normālajai" sabiedrības daļai. Dzīvošanai Latvijā nepieciešama drosme, jo šeit vēl esot ļoti daudz "padomju atkritumu".

Ar savu stāstu par dzimuma maiņu padalās arī Madara Marta Šterna, kura lielāko dzīves daļu pavadīja kā vīrietis, turklāt precēts. Martai ir trīs bērni, bet labas attiecības tikai ar jaunāko. Vecākā atvase viņai veltījusi pat ļoti skarbus vārdus... 

Savukārt Daniels atklāj, ka dzimumolocekļa izveidošanai ādu ņem no rokas apakšdelma, tur tā ir gana maiga un ar nerviem. Pagaidām viņš un arī otrs viesis Vincents "špricē" visu vajadzīgo, lai kļūtu maksimāli maskulīni.

Raidījums pilnā garumā skatāms "Delfi" satura abonentiem. Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!