Foto: Unsplash

Pēc tam, kad no kāda franču pāra 80 kvadrātmetru plašā dzīvokļa tika izglābti 159 novārtā atstāti kaķi un septiņi suņi, viņiem tika piespriests nosacīts brīvības atņemšanas sods uz vienu gadu, kā arī pastāvīgs aizliegums turēt mājdzīvniekus.

Tiek ziņots, ka 2018. gadā 68 gadus vecā sieviete savās mājās uzņēma savu vecāku trīs kaķus un trīs suņus, bet pēc tam pieņēma vēl 30 kaķus, kas dzīvoja kādā pamestā ēkā. Diemžēl šis skaits pieauga, dzīvniekiem vairojoties.

Policijas darbinieki 2023. gadā pēc kaimiņu strīda izsaukuma konstatēja, ka dzīvoklis bija pārpildīts ar mājdzīvniekiem, kas dzīvo nehigiēniskos apstākļos – telpās bija desmitiem dehidrētu un nepietiekami barotu kaķu un suņu. Dzīvnieki bija inficēti ar parazītiem, visapkārt atradās dzīvnieku ekskrementi, turklāt arī mirušu dzīvnieku līķi. Izmeklētāji vannas istabā atrada mirušus vismaz divus kaķus un divus kucēnus. Tas viss, bez šaubām, liecināja par dzīvoklī dzīvojošā pāra smagu nolaidību un sliktu izturēšanos pret saviem mājdzīvniekiem.

Pēc aģentūras AFP ziņām, Nicas Krimināltiesa nolēma, ka pāris ir vainīgs nolaidībā, ņemot vērā ļoti slikto veselības stāvokli visiem mājdzīvniekiem. "Pāris nespēja nodrošināt atbilstošu aprūpi dzīvniekiem," norādīja tiesnesis. Tika piespriests vienu gadu ilgs nosacītais sods, pastāvīgs aizliegumu pārim turēt mājdzīvniekus, kā arī piesprieda atlīdzināt vairāk nekā 150 000 eiro zaudējumu dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijām.

Sieviete ar to nebija apmierināta! "Kurš gan neiesniegtu apelāciju pret šādu netaisnību? Tās bija manas dzīves mīlestības," viņa sacīja tiesā, norādot, ka negrasās padoties. Lai gan atzina, ka ir pieļāvusi nopietnas kļūdas, tomēr sacīja: "Tas ir tāpat kā pateikt sievietei, ka viņai vairs nebūs bērnu."

BBC ziņoja, ka psihiatriskajā ekspertīzē viņai tika diagnosticēts "Noasa sindroms" – stāvoklis, kurā cilvēkam ir izmisīga vēlme rūpēties par ļoti daudz dzīvniekiem, pat ja cilvēkam trūkst spēju to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!