Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Princis Harijs šonedēļ apmeklē Londonu "Invictus Games" gadadienas dēļ, taču ar tēvu - karali Čārlzu viņš netiksies, jo karalis esot pārlieku aizņemts un nevarot izbrīvēt laiku, lai satiktos ar dēlu.

Saseksas hercogs Harijs īsā vizītē Londonā apmeklējis dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē, vēsta BBC. Viņš, kā līdzdibinātājs uzstājās ar runu "Invictus Games" 10 gadadienas pasākumā, kas ir sporta spēles ievainotiem karavīriem, veterāniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tikmēr karalis, kuram vēl joprojām notiek vēža ārstēšanas process, tikās ar publiku Bekingemas pils dārza ballītē.

Viņiem nav plānots satikties, lai arī atrodas tikai trīs kilometru attālumā viens no otra. Karalim esot aizņemta programma un tādēļ nav iespējams satikt savu dēlu. Harijs gan "saprotot tēva aizņemtību, pienākumus un citas prioritātes, taču cer viņu drīz satikt," teica hercoga runasvīrs.

Tabloīdam "New York post" kāds uzticam informators ir teicis, ka karalis Čārlzs patiesībā esot ļoti vienkārši varējis atrast laiku, lai satiktos ar savu dēlu. Harijs jau vairāk nekā mēnesi cenšoties noorganizēt tikšanos ar tēvu. Arī karaļnama pētnieks Hugo Vikers ir teicis, ka karalis varējis ieplānot brīdi dēla satikšanai.

Pagājušo reizi Harijs satika tēvu februārī, pēc tam, kad tika paziņots par viņa saslimšanu ar vēzi. Harijs devās uz Londonu un viņa tikšanās ar tēvu ilga aptuveni 30 minūtes.

Pēc īsās vizītes Londonā Harijs ceļos pie savas sievas Nigērijā, kur viņi ir uzaicināti tikties ar Nigērijas aizsardzības dienesta vadītāju, pēc tam kad viņi satikās pagājušā gada sporta spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!