Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Lai olimpieši koncentrētos tikai uz sportiskām, nevis mīlas aktivitātēm, viņu mītnes vietās uzstādītas gultas, kurās nebūšot iespējams pievērsties seksuālām aktivitātēm. Turklāt, mērķis esot vēl cēlāks – ilgtspēja.

2024. gada vasaras olimpiskās spēles, kas norisināsies Parīzē no 26. jūlija līdz 11. augustam, jau gatavojas sportistu uzņemšanai. Organizatoru prāt, sportisku mērķu sasniegšanai, atlētus ir nepieciešams atturēt no citām enerģiskām aktivitātēm, tāpēc guļvietu izmērs un materiāls ir izvēlēti tā, lai minimizētu mīlas prieku iespējas.

Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Gultas mazais izmērs nozīmē, ka tajā spēs atrasties tikai viena persona, bet materiāls – kartons – nodrošinās, ka gulēt vienam virs otra nebūs iespējams, jo zem tāda svara kartons neizturēs spiedienu. Tās ražo uzņēmums "Airweave", kas sportistu guļvietas nodrošināja arī 2020. gada olimpiskajās spēlēs Tokijā, Japānā.

@ilonamaher bffr #paris2024 #olympics ♬ original sound - Ilona Maher

Gadu gaitā plašsaziņas līdzekļos periodiski izplatīti stāsti par olimpiešu dzimumdzīves aktivitātēm. "Times of London" tenisists Metjū Saieds (Matthew Syed) ir paziņojis, ka 1992. gada sacensības Barselonā esot bijis ārkārtīgi seksīgs laiks: "Šajās divarpus nedēļās man sekss bija biežāk nekā visa mūža laikā." Arī par 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm kāds sportists anonīmi lepojās ar grupveida seksa nodarbēm. Tomēr maz ticams, ja vēlme būs liela, kartona gulta spēs adrenalīna māktos sportistus atturēt. Kā nekā vēlmes realizēšanai ir piemērotas arī citas lokācijas.

Foto: ANTON KARLINER/SIPA

Tomēr "Inside the Games" vēsta, ka primārais iemesls ir bijusi ilgtspēja, tāpēc matrači un kartona gultu rāmji ir 100% pārstrādājami. "Ceru, ka "Parīzes 2024" centieni mazināt ietekmi parādīs, ka var lietas darīt citādāk," publikācijā paziņo organizatoru vides izcilības komitejas direktore Džordžīna Grenona.

2021. gadā šīs kartona gultas kļuva par soctīklu virālo mirkli, kad olimpieši "TikTok" demonstrēja lēkāšanu pa tām. Lai pierādītu matraču izturību, pat "Airweave" prezidents Motokuni Takaoka ir palēkājis. "Mēs esam radījuši kartona gultas, kas piemērotas trīs vai četru cilvēku svaram, jo, saņemot medaļas, viņi laimīgi lēkā pa gultām," viņš skaidro "Reuters". Standarta gultas izmērs būs 90 cm platumā un 200 cm garumā, ar iespēju to pagarināt līdz pat 220 cm, lai atbilstu garākiem atlētiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!