Foto: Privātais arhīvs

Rūdolfu ģimenes acu priekšā notrieca automašīna. Trīsarpus nedēļas zēns pavadīja reanimācijā, pārciešot vairākas sarežģītas galvas operācijas. Arī turpmākais laiks nebija viegls, jo zēns ar dažādām komplikācijām atgriezās reanimācijā, bet mājās tika izrakstīts vien četrarpus mēnešus vēlāk, joprojām smagā stāvoklī. Pateicoties līdzcilvēku labajām sirdīm un finansiālajam atbalstam, Rūdolfs jau pavisam drīz varēs doties ārstēties uz Vāciju, lai atgūtu turpmākai dzīvei svarīgās funkcijas un mazinātu atstātās sekas.

"Delfi" jau vēstīja, ka traģēdija notika svētdien, 15. oktobrī, Rīgas-Ventspils šosejas malā. Ģimene brauca mājās no Talsiem, kur viesojās pie vecmāmiņas un apmeklēja sporta sacensības. Rūdolfam skolā vizuālās mākslas stundai līdz pirmdienai bija jāsalasa kļavu lapas. Pa ceļam ģimene nolēma apstāties ceļmalā, lai salasītu lapas, kamēr vēl nav satumsis.

Ģimene plānoja kopā doties lasīt lapas, bet Rūdolfs no automašīnas steigšus izkāpa pirmais un, nesagaidot pārējos, izlēma pārskriet pāri šosejai. Tikmēr trīsgadīgais brālītis Miķelis, sešgadīgā māsiņa Anna un Rūdolfa vecāki vēl pat nebija paspējuši īsti izkāpt no auto. Vecāki nepaguva ne attapties, kad Rūdolfs pēkšņi izskrēja uz šosejas, nepamanot aizmugurē traucošos automašīnu. Zēns saņēma smagu triecienu pa galvu ar automašīnas sānu spoguli.

Šobrīd Rūdolfam piešķirta invaliditāte ar paliatīvās aprūpes statusu, jo Rūdolfam ir traheostoma un gastrostoma. Ģimene nu pārcēlusies prom no Baložiem, kur viņi agrāk dzīvoja, jo viņu dzīvesvieta atradās ceturtajā stāvā un nēsāt deviņus gadus vecu zēnu ratiņkrēslā pa kāpnēm nebūtu iespējams. Un Rūdolfam bija nepieciešama arī sava istaba – līdzšinējā bērnistaba, ko dalīja ar māsu un brāli, vairs nebija ērta.

Šobrīd Rūdolfs ir pietiekami spēcīgs, lai uzsāktu intensīvāku rehabilitāciju. Ir īpašas smadzeņu rehabilitācijas metodes, kas spēj palīdzēt organismam pēc traumām veidot jaunas neironu saites, pakāpeniski atgūstot zaudētās funkcijas.

Rūdolfam bija nepieciešami 26 tūkstoši eiro, kas nepieciešami, lai segtu ārstēšanās izdevumus neiroloģiskās rehabilitācijas centrā HNRC Hāpsalu, Igaunijā, kurp viņš devās 29. aprīlī, un pēc tam – lai nosegtu izmaksas, ārstējoties klīnikā "Schoen Clinic" Vācijā vasarā.

Kā ziņo labdarības fonds "BeOpen", divu nedēļu laikā Rūdolfam tika savākti 56 733 eiro, ieskaitot 4690 zvanus par 2852 eiro. Tajā skaitā ir iekļauti 4690 zvani uz labdarības tālruni. Visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti Rūdolfa ārstēšanas un rehabilitācijas apmaksai pilnā apmērā, bez jebkādiem atskaitījumiem. "Liels paldies visiem, kas palīdzēja zēnam! Zēns varēs saņemt ārstēšanos klīnikā Vācijā," no sirds pateicas labdarības fonds.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!