Foto: Shutterstock

Alžīrietis Omārs Bin Omrāns bija pazudis 26 gadus, bet nu atrasts dzīvs sava kaimiņa pagrabā – vien 200 metrus no vietas, kurā viņš uzauga, ziņo BBC.

Omārs Bin Omrāns pazuda no Djelfas, Alžīrijā, pilsoņu kara laikā deviņdesmitajos gados, kad viņš vēl bija pusaudzis. Tagad 45 gadus vecais Bin Omrāns atrasts 200 metrus no vietas, kur viņš uzaudzis. Visu šo laiku vīrietis turēts gūstā, un amatpersonas apstiprināja, ka ir aizturējušas 61 gadu vecu vīrieti, kuru tur aizdomās par Bin Omrāna ieslodzīšanu.

Viņš pazuda laikā, kad risinājās desmit gadus ieilgušais konflikts starp Alžīrijas valdību un islāmistu grupējumiem. Bin Omrāna ģimene domāja, ka viņš ir starp aptuveni 200 000 nogalināto vai pat 20 000 nolaupīto nemieru laikā, taču patiesība izrādījās pavisam citāda.

Prokuratūra saņēma anonīmu iesniegumu, kurā tika apgalvots, ka Bin Omrāns atrodas kaimiņu aitu kūtī. Pēc šī ziņojuma ģenerālprokurors lika valsts žandarmērijai sākt izmeklēšanu, un virsnieki devās uz konkrēto māju.

12. maijā 45 gadus vecais Bin Omrāns tik tiešām tika atrasts kaimiņmājas pagrabā. Amatpersonas ziņo, ka aizdomās turamais ieslodzītājs mēģināja aizbēgt no notikuma vietas, taču tika notverts un apcietināts. Izmeklēšana joprojām turpinās, un Bin Omrāns pašlaik saņem medicīnisko un psiholoģisko palīdzību.

Runasvīrs noziegumu raksturoja kā "briesmīgu". Bin Omrāns glābējiem stāstīja, ka reizēm ir redzējis savu ģimeni no ieslodzījuma vietas, taču nav varējis izsaukt palīdzību "sagūstītāja burvestības dēļ". Ziņots, ka viņa māte gāja bojā 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!