Foto: DELFI

"Man nav tādas naudas," saka aktieris Kaspars Zāle, kurš nu spiests Dailes teātrim atmaksāt vairāk nekā 12 tūkstošus eiro. Tā maija vidū lēmusi Rīgas apgabaltiesa. Šī ir nauda, ko pirms diviem gadiem tiesa piesprieda izmaksāt aktierim, un tā bija Zāles uzvarēta tiesvedība ar Dailes teātri. Nu viss atkal apgriezies otrādi, šonedēļ raksta "Privātā Dzīve".

"Pirms diviem gadiem uzvarējām tiesā, man izmaksāja dīkstāves kompensāciju, bet nu šis... Tā tiesa ir diezgan dīvaina – vienreiz pieņem tā, pēc tam atkal citādi," žurnālam saka Zāle, kurš ar Daili tiesājas jau vairākus gadus. Sākums strīdam bija viņa atlaišana no teātra, ar ko Zāle nevēlējās samierināties un nostājās uz kara takas. Par to vairāk var lasīt šeit un šeit.

Zāle saka, ka viņam nav 12 tūkstošu, ko atdot Dailei. Viņš dzīvo no 700 eiro "uz papīra", ko saņem kā Dailes teātra štata aktieris. Tikko Zāle nofilmējies četrās studentu filmās, bet darījis to bez maksas. Zāle pošas pārsūdzēt viņam nelabvēlīgo spriedumu.

Aktiera un teātra strīds ilgst jau četrus gadus; pirms diviem gadiem Dailes teātris viņam izmaksāja 12 378 eiro, pēc nodokļu nomaksas viņam palika 8000. Zāle par tiem dzēsis vairākus "ātros" kredītus un par atlikušo summu bija ieplānojis nokārtot autovadītāja tiesības.

Pilns raksts lasāms 28. maija izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!