Foto: Mango

Aizvadītās nedēļas nogalē Vecrīgā notika pirmais starptautiskais Latvijas alus festivāls, kura apmeklētāji varēja baudīt gan pašmāju mūziķu priekšnesumus, gan nogaršot dažādas alus šķirnes un piedalīties citās atrakcijās, bet daiļā dzimuma pārstāvēm bija dota iespēja izmēģināt laimi konkursā Miss Latviabeerfest 2011.

Festivāla otrās dienas svinību ietvaros notikušajā konkursā piedalījās desmit drosmīgas, spēcīgas un veiklas dāmas, kuru prasmes tika pārbaudītas četrās disciplīnās.

Pirmā no sacensību disciplīnām bija alus kausa turēšana izstieptā rokā, kas ir visai populārs sacensību veids. Vidējais rezultāts šajā disciplīnā bija minūte un 25 sekundes, bet labākais rezultāts - 2 minūtes un 24 sekundes.

Otrā sacensību disciplīna bija stafete, kurā meitenēm ar koka tupelēm kājās, rokās turot alus kausu, bija jāpārvar šķēršļu josla.

Sacensību trešā disciplīna bija lielākā alus vēdera meklēšana - meitenēm no publikā esošajiem vīriešiem vajadzēja atrast un "uz aci" novērtēt lielākā alus vēdera īpašnieku (otro labāko rezultātu uzrādīja konkursante, kura bija publikā noskatījusi pilsētas viesi no Norvēģijas ar vidukļa apkārtmēru 1,45 metri, bet lielākā šī konkursa ietvaros noskatītā un nomērītā alus vēdera īpašnieks bija kāds latvietis, kura vidukļa apkārtmērs izrādījās 1,50 metri).

Ceturtajā disciplīnā meitenēm vajadzēja, vienā rokā turot alus kausu, ar otru roku piešūt kreklam pogas.

Visas desmit pirmā Miss Latviabeerfest 2011 dalībnieces izpelnījās skatītāju simpātijas, bet divas no meitenēm ieguva arī īpašu Jamaikas bāra Coco Loco atzinību un balvas par drosmi un demonstrētajām prasmēm.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!