ASV Pensilvānijas štatā dzīvojošās Siāmas dvīnes Dorija un Lorija Šapellas (attēlā), kuras atzītas par vecākajām dzīvajām Siāmas dvīnēm pasaulē, šīs nedēļas nogalē atzīmēs savu 50 gadu jubileju, ziņo izdevums The Sun.

Abas kopā saaugušās sievietes pasaulē guvušas milzu popularitāti - Dorija savulaik ar pseidonīmu Reba Šapella uzstājusies kā kantrī mūzikas dziedātāja, bet Lorija ar panākumiem darbojusies kā māsas menedžere un atbalstītāja.

Tāpat abas māsas, kuras dzīves pirmos 24 gadus pavadījušas īpašā aprūpes centrā, piedalījušās dažādos televīzijas raidījumos un neskaitāmos sarunu šovos, kuros visai pasaule stāstījušas savu neparasto dzīvesstāstu.

Lai gan abas māsas pasaulē nāca ar savienotām galvām, viņas kā personības ir ļoti atšķirīgas - lai uzsvērtu šo atšķirību, Dorija pieņēma lēmumu atteikties no vecāku dotā vārda un kļuva par Rebu, bet vēlāk viņa vārdu nomainīja uz Džordžu un izvēlējusies dzīvi turpināt kā vīrietis.

"Es jau no agra vecuma zināju, ka man bija jāpiedzimst par zēnu. Bērnībā mani vairāk par lellēm interesēja rotaļu vilcieniņi, bet es to no māsas slēpu," stāstījis Džordžs, kurš, kļūstot vecākam, tomēr nolēmis sekot sirdsbalsij, nevis turpināt dzīvi melos.

Kad māsas piedzimušas, dakteru prognozes bija visai pesimistiskas - speciālisti atzinuši, ka viņas, visticamāk, nesasniegs pat 30 gadu vecumu, tomēr sievietes pierādījušas pretējo un šajā nedēļas nogalē ar ceļojumu uz Londonu atzīmēs savu 50. jubileju.

Māsiņas, protams, dzīvo vienā dzīvoklī, bet abas atzīst, ka ļoti respektē viena otras tiesības uz privāto telpu un savu dzīvi - tieši šī iemesla dēļ mājoklī iekārtotas divas guļamistabas, un māsas pārmaiņus nakšņo te vienā, te otrā.

Tāpat abām sievietēm ir savi hobiji un aizraušanās, kuru laikā dvīnes cenšas otru lieki netraucēt - Lorija ir aizrāvusies ar boulingu un iepirkšanos, bet Džordžs par modi neinteresējas un priekšroku dod mierīgai pasēdēšanai mājās.

"Mēs šo piecdesmit gadu laikā esam daudz ko iemācījušās, un esam apņēmības pilnas turpināt savu piesātināto dzīvesveidu," īsi pirms nozīmīgās jubilejas atzinušas dvīnes.

Māsu pārvietošanās ir apgrūtināta, jo Džordžs ir piesaistīts invalīdu krēslam, tomēr arī šo problēmu viņas ir atrisinājušas - Lorija speciāli māsai veidoto ierīci stumj, un tas viņām ļauj brīvi pārvietoties saviem spēkiem.

"Daudzi cilvēki netic, bet mums ir patiešām normālas dzīves. Mēs ceļojam, uzkopjam dzīvokli un Lorijai pat ir bijis draugs. Mūs nekas neaptur darīt to, ko mēs vēlamies," atzinis Džordžs.

Lorija atklājusi, ka nevainību viņa zaudējusi 23 gadu vecumā - kad viņa devusies uz randiņiem, māsa ņēmusi līdzi grāmatu un lasījusi. Pirms pieciem gadiem Lorija saderinājusies, bet četrus mēnešus pirms laulībām viņas līgavaini notriecis dzēris autovadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!