Jaunāko modi smieklīgu fotoprojektu jeb "stulbingu" sērijā radījusi kāda sociālās vietnes Facebook lietotāju grupa, piedāvājot visiem interesentiem izrotāt kaķus ar maizi un šādus attēlus publicēt internetā.

Kaķu fotografēšanas aktīvisti popularizē jauno ideju dažādos blogos un cer, ka jaunā mode iegūs plašu popularitāti.

"Bredings" jeb "maizings" daudziem patiešām varētu iepatikties, jo tas apvieno acīmredzami bezjēdzīgu uzvedību un internetā populārākā dzīvnieka izmantošanu.

Facebook lapai ar nosaukumu "Maizes uzlikšana kaķim, lai cilvēki domātu, ka tev ir staigājoša sviestmaize" (Putting bread on your cat, so that people think you have a walking sandwich) jau ir vairāk nekā 10 000 fanu.

Lai gan sākotnēji, iespējams, iecerēta kā parodija par dīvaino fotografēšanās veidu piekritējiem, jaunā tendence piesaista arvien vairāk sekotāju, kas to uztver visai nopietni un parāda lielu izdomas bagātību kaķu dekorēšanā.

Pamācībā kaķu saimniekiem teikts, ka jaunajam projektam nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas: kaķis un maize, vēlams, mīksta, lai to būtu vieglāk veidot un arī nesagādātu neērtības fotomodelim.

Maizes šķēlē jāizveido caurums un tā jāuzmauc galvā kaķim tā, lai veidotos pēc iespējas iespaidīgāks ietērps. Tad dzīvnieks jānofotografē un attēls jāpublicē internetā.

Savukārt blogošanas vietne Gawker apgalvo, ka "maizinga" izgudrotāju gods pieder tās biedriem. Tiesa gan, šajā variantā ar maizi rotāties tiek mudināti paši blogotāji, nevis viņu mājdzīvnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!