Foto: Kadrs no video
Kosmosa izpētes eksperti pagaidām nevar izskaidrot noslēpumainas "NLO detaļas" izcelsmi – nepazīstamais objekts esot nokritis no gaisa taigā netālu no kāda Sibīrijas ciemata.

Otradņenskas ciema iedzīvotāji apgalvo, ka metāla objekts, kas pēc izskata atgādina milzu atkritumu tvertni un vismaz daļēji izgatavots no titāna, nokritis no gaisa, bet speciālisti jau secinājuši, ka tā nav kādas raķetes vai kosmosa tehnikas sastāvdaļa.

Vietējie iedzīvotāji mīklaino, 200 kilogramus smago un divus metrus augsto priekšmetu nogādājuši ciematā ar kravas automašīnu. Šobrīd to apsargā policija, jo interese par "NLO atlūzu" arvien pieaug.

Krievu eksperti solījuši drīzumā izplatīt paziņojumu, kas precīzi izskaidrotu atraduma izcelsmi. "Atrastais priekšmets nav saistīts ar kosmosa tehnoloģijām. Galīgo slēdzienu varēs izdarīt pēc tam, kad speciālisti to būs izpētījuši sīkāk," teikts Krievijas kosmosa aģentūras izplatītajā sākotnējā paziņojumā.

Savukārt Krievijas plašsaziņas līdzekļi atradumu nekavējoties nodēvējuši par "NLO atlūzas fragmentu" un citējuši vietējos iedzīvotājus, kas decembrī mežos esot dzirdējuši dīvainas skaņas.

Kuibiševas apgabala Glābšanas dienesta vadītājs Jurijs Bornjakovs tomēr ir noskaņots skeptiski: "Mēs izmērījām radiācijas līmenī gan blakus objektam, gan uz tā. Nekāda radiācija netika atrasta."

Vietējā Civilās aizsardzības un ārkārtas situāciju departamenta vadītājs Valērijs Vasiļjevs piebilda, ka daļa no objekta izgatavota no ārkārtīgi izturīga titāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!