Foto: Kadrs no video

Lietuviešu karavīra bezcerīgie pūliņi, cenšoties izlauzt metāla durvis, iemūžināti video un kļuvuši par kaimiņvalsts lielāko interneta hitu, kas video vietnē Youtube nedēļas laikā skatīts jau vairāk nekā miljons reižu.

Kā vēsta Lietuvas mediji, daudzām vietējām slavenībām neizdodas sasniegt šādu popularitāti, bet mehanizētais kājnieku bataljons ar savu mācībās piedzīvoto misēkli to paveicis ātri un viegli.

Īso sižetiņu internetā ievietojuši paši karavīri no kņaza Aļģirda vārdā nosauktā bataljona. Tajā redzams, kā ar smagu cirtni bruņojies karavīrs dauza durvis, bet divi citi, ieņēmuši kaujinieciskas pozas, nepacietīgi gaida iespēju ielauzties telpā.

Pēc ilgākas dauzīšanas un gaidīšanas situāciju atrisina cits karavīrs, vienkārši izsperot metāla durvis ar kāju.

Bataljona komandieris majors Ričards Dumblausks apstiprināja, "cīņa pret durvīm" ir autentiski kadri no mācībām. "Mācības notika 2008. gadā Dānijā, Oksbolā. Tas bija sen," sacīja Dublausks, piebilstot, ka durvis taču galu galā atvērtas.

Tāpat bataljona komandieris atzina, ka tik lielu popularitāti klipam nav sagaidījis, lai gan zinājis, ka tas strauji izplatās kā vīrusveida video: "To daudz skatās gan amerikāņi, gan krievi."

Uz jautājumu, vai viņš nebaidās saņemt rājienu no Aizsardzības ministrijas par to, ka lietuviešu karavīri kļuvuši par apsmiekla objektu internetā, Dumblausks sacīja, ka neuzskata video par ņirgāšanos par armiju.

Komandieris pieļāva, ka karavīri varējuši apzināti izspēlēt tādu neveiksmīgu telpas ieņemšanas mēģinājumu: "Man šķiet, ka viņi to izspēlēja, bet būs jānoskaidro."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!