Foto: Kadrs no video
Divus Krasnojarskas iedzīvotājus tā sajūsminājis nesenais Krievijas prezidenta Vladimira Putina lidojums kopā ar dzērvju kāsi, ka viņi nolēmuši atkārtot valsts līdera varoņdarbu, izvizinot vistu, zosi un tītaru.

Kā vēsta portāls km.ru, jaunieši savu projektu nodēvējuši par Sapņu lidojumu. Tērpušies baltā apģērbā, viņi lidoja ar paraplānu, pēc kārtas turot klēpī vistu vārdā Fiona, zosi Gošu un tītaru Inokentiju.

Video sižeta fona mūzikai puiši izvēlējušies Valērija Ļeontjeva dziesmu Дельтаплан. Akciju Sapņu lidojums viņi velta visiem tiem, kuri nezaudē cerību īstenot savas dzīves sapni.

Kā ziņots iepriekš, Putina akcijas nosaukums bija Cerību lidojums. Prezidents sēdās pie motodeltaplāna stūres, lai veiktu trīs lidojumus, divus no tiem - kopā ar dzērvju kāsi. Šis pasākums izraisīja lielu jautrību Krievijas plašsaziņas līdzekļos un internetā.

Pats prezidents, komentējot šo lidojumu, izteicās: "Ko tur runāt. Labāk ņemiet un pamēģiniet palidot paši." Tieši šos viņa vārdus ņēma vērā Krasnojarskas jaunieši, paceļoties gaisā paši un dodot šādu iespēju nelidojošiem mājputniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!