Foto: Kadrs no video
Kāda amerikāņu meitene, vilcienā draugu kompānijā draiskojoties ar videokameru, tik tālu izbāzusi galvu pa logu, ka pretējā virzienā braucošais vilciens to gandrīz norāvis.

Incidents guvis plašu ievērību, pateicoties amatieru video, kas nesen publiskots internetā. Autors nav precizējis, kad tieši noticis nofilmētais atgadījums, bet britu izdevums The Daily Mail uzskata, ka tajā redzami amerikāņu pusaudži, jo sarunās dzirdams amerikāņu akcents.

Pusminūti garā sižeta galvenā varone ir bezbēdīgi smejoša jauniete, kas kaut kur brauc kopā ar draugiem. Viens no viņiem filmē citus ar mobilo tālruni un pamudina draudzeni izliekties pa vilciena atvērto logu.

Meitene, ne mirkli nešaubīdamās, arī piekrīt un gandrīz līdz pleciem izliecas pa logu. Draugs turpina filmēt, un negaidīti kamera uztver no pretējās puses braucošu vilcienu. Iespējams, filmētājs uzreiz nav sapratis situācijas bīstamību, jo vēl pāris sekundes turpina filmēt, bet meitene - smaidīt kamerā.

Burtiski mirkli pirms abi vilcieni nonāk blakus, jaunieši atlec no loga vai arī viņus gandrīz notriec no kājām gaisa plūsma no lielā ātrumā braucošā vilciena. Turklāt šķiet, ka pusaudži tā arī nav aptvēruši savu veiksmi, jo sāk jautri smieties.

Šajā vietā video beidzas, un nekļūst skaidrs, vai jaunieši nav mēģinājuši vēlreiz izdarīt ko tamlīdzīgu.

Līdzīgās situācijās nelaimes gadījumi notiek visai bieži, piemēram, šā gada augustā Krievijas pilsētā Omskā 11 gadus vecam zēnam tika norauta galva, jo viņš, nepaspējis pāriet pāri sliedēm, palika stāvam starp diviem garāmbraucošiem vilcieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!