Fotogrāfs Džons Kroufords tikai nesen attīstījis filmiņu, kurā redzamas viņa bijušās sievas kailfotogrāfijas, kuras vīrietis uzņēmis dažādās neparastās vietās, lidojot ar mazu lidmašīnu.

Attēlos sieviete redzama kaila, ar izplestām kājām un rokām, guļot cūku aplokā, uz nomizotu baļķu krāvuma, tāpat uz šosejas, automašīnas kravas kastē un citos savdabīgos apstākļos.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, aerofotogrāfijas projekts tika īstenots no 1984. līdz 1987. gadam, un modele bija viņa toreizējā sieva Karina, tomēr tikai šobrīd akciju var uzskatīt par pabeigtu, jo Džons attīstījis fotogrāfijas un ieskenētas publicējis tās savā mājaslapā internetā.

Jaunzēlandietis Kroufords astoņdesmito gadu vidū daudz laika pavadīja, lidojot uz darbu un atpakaļ mājās ar mazām lidmašīnām, kas viņam ļāva paraudzīties uz ierasto pasauli un cita skatupunkta, pievēršot uzmanību dabas un cilvēku darinājumu unikālajai simetrijai.

Šie skati radīja domu par unikālu projektu Aerial Nudes (No gaisa uzņemti akti).

Šobrīd 61 gadu vecais Kroufords izteicies: "Jau no skolas laikiem mani interesēja grafika, dīvaini ornamenti un formas. Lūkojoties lejup no helikoptera, iespējams ieraudzīt pasauli tādu, kādu to redz putns, un pēkšņi viss kļūst abstrakts un simetrisks, jo uzmanību nenovērš horizonta līnija.

Es izdomāju, ka varētu ar nolūku novietot kailu ķermeni šajās vietās, lai uzsvērtu, ka mēs, cilvēki, esam tik mazi un neievērojami salīdzinājumā ar planētu, uz kuras dzīvojam."

Katra no fotogrāfijām ir rūpīgi izplānota un iestudēta, Kroufordam izlūkojot iespējamās fotografēšanas vietas no gaisa, vienlaicīgi pildot savus ikdienas darba pienākumus kā komerciālajam fotogrāfam.

Pamanījis piemērotu vietu, viņš atgriezās, lai to nofotografētu detalizētāk un ar vietas īpašniekiem pārrunātu iespējamo fotosesiju.

Katra fotogrāfija ir uzņemta, izmantojot kameru, bez jebkādas tālākas apstrādes ar grafiskajām datorprogrammām.

Pateicoties fanu sajūsminātajiem komentāriem viņa mājaslapā, Kroufords plāno atsākt projekta īstenošanu - šim mērķim viņš uzaicinājis savu 27 gadus veco meitu Amēliju, lai viņa pozētu kaila lidmašīnā Boeing 747.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!