Interneta lietotājus šokējis kāds video, kurā redzams, kā māte tur savu sāpēs kliedzošo bērnu, kuram tikmēr tiek taisīts tetovējums.

Kamēr tetovētāja adata nežēlīgi virzās pār aptuveni trīs gadus vecā bērna maigo ādu, sieviete tā vietā, lai savu mazuli pasargātu no sāpēm, ne tikai mierīgi vēro notiekošo, klausoties bērna sāpju kliedzienos, bet arī tur savu dēlu ar abām rokām, neļaujot viņam izrauties.

Video uzņemts Kubas galvaspilsētā Havanā, un īsā laikā radījis vērā ņemamu sabiedrības ažiotāžu. Bērna māte saņēmusi nežēlīgu kritiku un pārmetumus, ka redzētais atgādina nevis civilizētu valsti, bet mežonīgu ciematu un gan viņai, gan tetovētājam jāsaņem cietumsods par bērna pazemošanu un mocīšanu.

Kāda sieviete Klēra no Lielbritānijas pēc redzētā video savu viedokli paudusi komentāru veidā, atzīstot, ka nespēj izprast tik cietsirdīgu un nežēlīgu vecāku rīcību pret savu bērnu.

"Šai mātei īstā vieta ir cietumā. Es jau nespēju pat mierīgi nolūkoties uz bērniem, kuriem tiek caurdurtas ausis, bet šis vispār ir kas neiedomājams. Man pašai patīk tetovējumi un esmu sev pāris uztaisījusi, bet visam taču ir savs laiks," raksta Klēra.

Attīstītākās valstīs bērniem tetovējumu ļauts iegūt, sākot no 14 līdz 16 gadiem, un tam nepieciešama vecāku klātbūtne, kuri, ierodoties salonā, apliecina, ka pret bērnam taisīto tetovējumu neiebilst.

Savukārt patstāvīgu lēmumu par tetovējuma taisīšanu persona visbiežāk drīkst pieņemt, sasniedzot astoņpadsmit gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!