Foto: Vida Press

Šonedēļ Austrālijas pilētas Melburnas ielās devusies kailo riteņbraucēju orda, kuri savus ķermeņus atkailināja ikgadējās akcijas World Naked Bike Ride ietvaros.

Greznojušies un pakrāsojušies ar dažādiem saukļiem, velosipēdisti dažas stundas braukāja pa Melburnas ielām, tādā veidā miermīlīgi protestējot pret apkārtējās vides piesārņošanu, pret to, ka automašīnas apdraud gājējus un riteņbraucējus utt.

Kā vēsta vietējie mediji, kailais brauciens noritējis bez starpgadījumiem un uzņemts ar sapratni.

World Naked Bike Ride ir pasākums ar senām tradīcijām - pirmo reizi oficiāli tas notika 2004. gadā, lai gan arī jau iepriekš entuziasti vietām bija sarīkojuši ko līdzīgu. Vienīgais noteikums dalībniekiem ir dreskods - bare as you dare jeb izģērbies, cik uzdrīksties.

Jau drīzumā kailo riteņbraucēju akcijas notiks arī daudzās citās pasaules pilsētās - Mehiko, Čikāgā, Parīzē, bet tradicionāli lielākā uzmanība tiek pievērsta Londonas riteņbraucējiem, jo viņi parasti pulcējas vislielākajā skaitā.

Foto galerijā: ieskats nesenajā Melburnas kailo riteņbraucēju akcijā, kā arī atskats uz iepriekšējo gadu krāšņākajiem plikņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!