Foto: AP/Scanpix
Pasaules mediju uzmanību piesaistījusi kāda 23 gadus veca čehiete Aleksandra Kinova (attēlā) no Milovices, kura šajā brīvdienās laidīs pasaulē uzreiz piecus mazuļus.

Kā vēstīts ziņās, bērni ieņemti bez in vitro fertilizācijas, bet dzemdībās noteikti tiks veikts ķeizargrieziens. Šis būs pirmais gadījums Čehijā, kad kāda sieviete dzemdēs piecīšus.

Aleksandra, kura jau ir dēla māmiņa, izrādās, tikai mēnesi pirms dzemdībām uzzinājusi, ka viņas vēderā aug pieci mazuļi. Sākumā ārsti viņai pateikuši, ka piedzimšot dvīņi (tas sievieti nepārsteidza, jo abiem viņas vecākiem esot dvīņi), bet Aleksandras sestajā grūtniecības mēnesī šo skaitu dubultojuši.

Aleksandra atklājusi, ka ziņa par pieciem bērniem viņai bijis īsts šoks. "Kad ārsti beigu beigās atrada piekto galviņu, es no aizkustinājuma apraudājos," stāstīja sieviete.

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm iespēja dabiskā ceļā ieņemt piecīšus ir viena no vairākiem miljoniem. Un tomēr grūtniecība noritējusi praktiski bez starpgadījumiem.

Tagad Aleksandra sola, ka visus piecus mazuļus pati baros ar krūti, tāpat kā viņa to darījusi ar savu pirmdzimto puisēnu.

Divu bērnu dzimums vēl nav nosakāms, bet zināms, ka dzims vismaz divi puikas un viena meitene. Viņu vārdi būšot Daniels, Mihails un Terēza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!