Foto: Publicitātes attēli
Braucot ceļojumā, galvenais neaizmirst pasi, naudu, fotoaparātu, ērtus apavus un... mobilās aplikācijas? Varbūt jūs to vēl neapzināties, bet viedtālruņu ēras izpalīdzīgie rīki bieži vien ceļotājus var glābt no nepatīkamām situācijām un neparedzētām ķibelēm. "Delfi Ceļojumi" piedāvā mobilo aplikāciju pamatkomplektu, kas noderēs ikvienam aktīvam ceļotājam.

Viena no pirmās nepieciešamības lietām ceļojumos ir kartes. Šeit nepārspēts līderis joprojām ir Google Maps bezmaksas aplikācija, kas piedāvā detalizētas kartes, informāciju par satiksmi un publisko transportu, ielu attēlus un pat iekštelpu plānus lielām lidostām, iepirkumu centriem un viesnīcām. Google Maps arī palīdz izveidot maršrutu ceļam no punkta A uz punktu B. Sīkāku informāciju par sabiedriskā transporta sistēmu vairāk kā 400 pasaules valstīs var iegūt arī ar MetrO aplikācijas palīdzību. Pēc tam, kad ir lejupielādēta informācija par noteiktu pilsētu, interneta pieslēgums vairs nav nepieciešams.

Lielas problēmas ceļotājiem var sagādāt arī vietējās valodas nezināšana un sazināšanās ar svešā mēlē runājošiem cilvēkiem. Arī šajā jomā jau ilgu laiku dominē Google. Lai arī ko jūs domātu par Google Translate tulkojumu kvalitāti, šī joprojām ir viena no noderīgākajām ceļotāju aplikācijām. Google translate nemainīgi ir viens no līderiem elektroniskajā tulkošanā un piedāvā tulkojumus uz un no vairāk kā 70 valodām. Google Translate aplikācija atpazīst arī balsi un attēlus, un piedāvā arī noklausīties iztulkoto tekstu, lai viestu skaidrību par izrunu.

Packing mobilā aplikācija ir īsts atradums visiem aizmāršām. Tajā var ne tikai izveidot savus sarakstus ar lietām, kas jāpaņem līdzi ceļojumā, bet arī izmantot jau gatavus ieteikumu sarakstus dažādiem ceļojumu veidiem. Aplikācija ņem vērā ceļojošo personu skaitu, ceļojuma galamērķi, ilgumu un pat laikapstākļus. Par visu tiks padomāts.

TripIt aplikācija ir ļoti noderīgs ceļojumu plānotājs. Viss, kas jums jādara - jāpārsūta uz plans@tripit.com visi saņemtie e-pasti par aviobiļešu, viesnīcu, restorānu vai automašīnu rezervāciju un TripIt visu sakārtos vienā ceļojuma plānā, kas būs ērts un viegli pārskatāms un ļaus ietaupīt daudz laika. 2011. gadā TripIt aplikācija saņēma arī balvu par labāko ceļojumu aplikāciju. Pietam to var lejupielādēt bez maksas.

Ceļojuma laikā ir arī ļoti svarīgi saņemt informāciju par gaidāmajiem laikapstākļiem. Te jums palīdzēs AccuWeather un WeatherBug aplikācijas. Tās sniegs ļoti precīzu un detalizētu informāciju par laikapstākļu izmaiņām tuvākajā laikā, lai nekas nesabojātu jūsu ceļojumu.

Arī XE valūtas maiņas aplikācija ir ļoti populāra ceļotāju vidū. Tā ir īpaši noderīga, ja sava ceļojuma laikā plānojat apmeklēt vairākas valstis, kur izmanto dažādas nacionālās valūtas. XE aplikācija automātiski atjauno valūtas kursu maiņas, un kas ir ļoti ērti - to var izmantot arī tad, ja jums nav pieejams interneta pieslēgums, jo XE tiek saglabāti pēdējie valūtas kursi. 

Kayak bezmaksas mobilā aplikācija ir viena no populārākajām ceļotāju vidū visā pasaulē. Tas ir viens no plašākajiem informācijas avotiem par lidojumiem, viesnīcām un automašīnu īri, un ļauj vienā mirklī veikt rezervāciju. Kayak salīdzina informāciju no simtiem ar ceļošanu saistītu mājaslapu, lai atrastu vislabāko piedāvājumu. Nākotnes sapņu kalēji var izmantot arī "Explore" funkciju, kas ļauj uzzināt, cik izmaksātu ceļojums uz kādu pasaules kartē norādītu vietu.

Airbnb ir bezmaksas mobilā aplikācija, kas ļaus jums tikt pie naktsmājām ārpus lēto viesnīcu un aizdomīgo hosteļu rāmjiem. Tā ir vieta, kur satiekas cilvēki no vairāk kā 192 valstīm, kas piedāvā ceļotājiem izīrēt savas mājas, kādu sev piederošu īpašumu vai gluži vienkārši dos vietu uz sava dīvāna. Airbnb var būt daudz lētāka alternatīva viesnīcām, turklāt piedāvā pat tādu eksotiku kā privātu salu noīrēšanu. Tas viss darbojas arī pretējā virzienā - arī jūs varat piedāvāt naktsmājas ceļotājiem no visas pasaules.

Skyscanner aplikācija ir viens no līderiem aviobiļešu iegādē. Šī bezmaksas aplikācija palīdzēs jums atrast vislētāko lidojumu starp vairāk kā 1000 pasaules aviokompānijām. Skyscanner aplikācija ir ātra, ērta, un turklāt pieejama bez maksas.

FlightTrack ir viena no noderīgākajām aplikācijām tiem, kas daudz ceļo ar lidmašīnām. Ar FlightTrack palīdzību jūs varēsiet sekot līdzi sev svarīgiem lidojumiem - saņemt informāciju par iekāpšanas vārtiem, lidojuma aizkavēšanos vai atcelšanu. Informācija ir pieejama par vairāk kā 3000 lidostām visā pasaulē un vairāk kā 1400 aviolīnijām.

Lonely Planet Travel Guides aplikācijas ir vieni no plašākajiem un informācijas bagātākajiem ceļojumu gidiem. Tie sniedz vispārīgu informāciju par valsti, reģionu vai pilsētu, kuru vēlaties apmeklēt, labāko apskates objektu aprakstus, praktisku informāciju, ziņas par tuvākajām kafejnīcām, restorāniem un izklaides vietām. Iespējas ir gandrīz bezgalīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!