Foto: AFP/Scanpix
Ķīna ir pirmajā vietā pasaulē valsts iedzīvotāju skaita ziņā, trešajā vietā pēc savas teritorijas apmēriem un otrajā vietā pēc IKP, te atrodas pasaulē lielākais iepirkšanās centrs un muzejs. Šī valsts ne tuvu nav gatava apstāties un nu savai kolekcijai var pievienot vēl vienu titulu.

Sičuaņas provinces Čengdu pilsētā 28. jūnijā savas durvis vēra pasaulē lielākā ēka - New Century Global Center. Tā ir 500 metrus gara, 400 metrus plata un 100 metrus augsta. Kopējā platība ir 1,76 miljoni kvadrātmetru. Ēkas iekšienē varētu satilpt 20 Sidnejas operas ēkas vai 3 ASV Pentagoni. New Century Global Center ir tik liels, ka tajā ir pat sava mākslīgā saule, kas 24 stundas dienā gādās par gaismu un siltumu. 

Jaunajā centrā atrodas biroji, iepirkšanās centri, viesnīcas, kinoteātri, slidotava, ūdens atrakciju parks ar savu mākslīgo pludmali un pat Vidusjūras ciemata atveidojums. Ēkas jumta konstrukcijas veidotas viļņu formā un arī interjerā ir saglabāta jūras tēma. New Century Global Center ir kā vesela pilsēta, tādēļ cilvēki šeit var dzīvot dienām vai pat nedēļām ilgi nemaz neizejot ārā.

New Century Global Center tika uzcelts tikai 3 gadu laikā un atrodas jaunizveidotā Tainfu rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!