Foto: stock.xchng
Ja plānojat ceļojumu pa Eiropu un tajā pašā laikā vēlaties izvairīties no milzīgiem tūristu pūļiem, paturiet prātā vismaz 10 apskates vietas, kurām būtu jāmet liels līkums.

Lielais tirgus Stambulā


Ik gadu Stambulas Grand Bazaar apmeklē ap 15 miljoniem cilvēku. Tā pirmsākumi meklējami jau 15. gadsimtā un vēl līdz pat šai dienai Stambulas Lielais tirgus ir vieta, kur kaulēties un iegādāties dažādas eksotiskas preces.

Parīzes Dievmātes katedrāle


Skaisto gotiskās arhitektūras mākslas darbu ik gadu dodas apskatīt līdz pat 13,65 miljoniem cilvēku. Tās celtniecība sākās jau 12. gadsimta sākumā un sava mūža laikā katedrāle ir pieredzējusi neskaitāmus karus, okupācijas un cīņas par varu.

Parīzes Disnejlenda


Gada apmeklētāju skaits iespaidīgajā atrakciju parkā sasniedz 10,5 miljonus. Disnejlenda savas durvis vēra 1992. gadā un, neskatoties uz sākotnējiem protestiem pret amerikāņu "kultūras imperiālismu", tā ir kļuvusi par milzīgu tūristu magnētu.

Svētās Sirds bazilika Parīzē


Arī šo vēsturisko pieminekli gada laikā apmeklē ap 10,5 miljoniem cilvēku. Bazilikas celtniecība sākās 1875. gadā Monmartra kalna virsotnē, no kuras paveras lielisks skats uz visu Parīzi.

Luvras muzejs Parīzē

Foto: DELFI

Parīze, nenoliedzami, ir viens no tūristu populārākajiem galamērķiem, ko pierāda arī Luvra ar aptuveni 8,5 miljoniem apmeklētāju ik gadu. Šis ir pasaules apmeklētākais muzejs un tajā var apskatīt ap 35 000 mākslas meistardarbu, tajā skaitā slaveno Monu Lizu.

Svētā Pētera bazilika Vatikānā


Romas pāvesta mājvieta ik gadu piesaista ap 7 miljoniem apmeklētāju. Tā ir viena no pasaules lielākajām svētajām celtnēm, kas ir arī izcils mākslas darbs. Svētā Pētera bazilikā apskatāmi arī mākslas darbi, ko radījuši tādi pasaulslaveni renesanses mākslinieki kā Rafaēls un Mikelandželo.

Romas Kolizejs

Eifeļa tornis Parīzē

Foto: DELFI

Francijas slavenākajā simbolā ik gadu uzbrauc aptuveni 6,7 miljoni cilvēku – tie, kam pietiek pacietības gaidīt un stāvēt garajās rindās uz liftiem. Torņa celtniecība tika pabeigta 1889. gadā un tā kopējais augstums sasniedz 324 metrus.

Ķelnes katedrāle

Foto: Publicitātes foto

Skaisto gotiskā stila katedrāli ik gadu apmeklē ap 6 miljoniem cilvēku. Tās celtniecība sākās jau 1248. gadā un tika pabeigta tikai pēc vairāk kā 600 gadiem – 1880. gadā. Šī ir Ziemeļeiropas lielākā gotiskā stila katedrāle, kuras torņu augstums sasniedz 157 metrus.

Lurdas Dievmātes svētnīca Francijā


Populāro svētceļnieku galamērķi ir gadu apmeklē ap 6 miljoniem cilvēku. Šī ir katoļu svētvieta, kurā atrodas Masabielas grota, kur reiz ir parādījusies Dievmāte. No tās plūst arī avots, kam tiek piedēvētas brīnumainas dziedināšanas spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!