Foto: DELFI Reporter
Lidostas daudziem saistās ar garām rindām, stresu, haosu un nogurumu. Tomēr katram mākonim ir sava zelta maliņa. "Delfi Ceļojumi" piedāvā 6 iemeslus, kāpēc lidostas varētu būt visai patīkamas laika pavadīšanas vietas.

Drošība. Tiklīdz esat izgājuši visas drošības pārbaudes, lidosta kļūst par vienu no drošākajām vietām uz pasaules, kur ceļotāju somās neatradīsiet pat kabatas nazi.

Cilvēku vērošanas paradīze. Lidostās pēc izklaides nav tālu jāmeklē - 24 stundas diennaktī šeit var vērot lielo dzīves teātri. Šajās vietās var sastapt cilvēkus no visas pasaules ar visām iedomājamajām dīvainībām un sadzīves drāmām. Rakstnieki šeit pavisam viegli radīs iedvesmu jauniem darbiem. Lidostās var piedzīvot arī veselu emociju virpuli, vērojot, kā satiekas vai atvadās ģimenes locekļi un mīļotie.

Gaidīšana. Cilvēki parasti ierodas lidostās ar nelielu laika rezervi, tādēļ neizbēgami pienāk tāds brīdis, kad ir vienkārši jāsēž un jāgaida izlidošana. Tieši šis ir tas maģiskais brīdis, kad var izbaudīt to, ka nekas nav jādara. Saspringtajā ikdienas ritmā šādi mirkļi ir kā maza miera oāze, kurā var vienkārši būt vai arī izlasīt kādu grāmatu, kurai iepriekš nav atlicis laika.

Bezmaksas ērtības. Mūsdienās lidostās piedāvātās ērtības vairs neaprobežojas ar mīkstiem sēdekļiem, bezmaksas internetu un elektrības rozetēm. Labākajās pasaules lidostās ceļotāji var aplūkot mākslas izstādes, doties uz kinoteātri vai bibliotēku, atgūt enerģiju sporta zālēs, peldbaseinos vai golfa laukumos. Daudz kur tiek piedāvātas arī guļvietas un dušas. Par ceļotāju komfortu tiek domāts arvien vairāk.

Laika zonu sajukums. Lidostas ir vietas, kur ikdienas likumi pārstāj darboties. Lai arī pulkstenis ir tikai 9:00, jūs bez sirdsapziņas pārmetumiem varat apēst pamatīgu karbonādi ar ceptiem kartupeļiem, jo jūsu organismā pulkstenis varbūt rāda jau 19:00. Šī ir īstā vieta, kur atslābt un aizmirst savu ikdienas režīmu.

Patīkamais satraukums. Lidosta ir pirmā pieturvieta ceļā uz eksotiskām zemēm un neaizmirstamiem piedzīvojumiem, kas ne visiem cilvēkiem ir iespējami. Tādēļ šis ir īstais brīdis priecāties kā bērnam un patīkamā satraukumā uzkāpt uz savas lidmašīnas klāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!