Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā mēnesī Liepājas pludmales bārā Red Sun Buffet norisinājās jau otrais konkurss, kurā tika noskaidrots Latvijas seksīgākais dibens, taču izrādās, ka ne visiem liepājniekiem šis pasākums ir pa prātam un tas pat tiek uzskatīts par sliktu pilsētas imidžu.

Trešdien, 7. augustā, laikraksta Kurzemes vārds žurnāliste Dana France publicējusi rakstu ar nosaukumu "Kāds labums no dibenu konkursa?", kurā analizē dažādus šī pasākuma aspektus.

Protams, France nenoliedz, ka runa nebūt nav par to, ka ar šo meiteņu augumiem vai dibeniem kaut kas nebūtu kārtībā. Tieši otrādi - tie esot lieliski.

"Pēc fotogrāfijām spriežot - visas pievilcīgas ar atlētisku augumu. Tikai rodas jautājums: ko meitene iegūst no šādas izrādīšanās, pozēšanas, ļaujot vērtēt savu ķermeni? Iespējams, ka tas spēj celt pašapziņu. Tikai uz cik ilgu laiku? Un vai tiešām tas ir labākais veids, kā likt sev justies labākai, skaistākai, gudrākai? Stipri apšaubu," raksta žurnāliste.

Taču lielāku vērību France pievērš jautājumam, ko šādi konkursi var dot Liepājai. "Vai tiem ir kāda pievienotā vērtība, ko skeptiskāk noskaņotie pilsētnieki kaut kā nespēj ieraudzīt? Vērtējot no attāluma, jāsecina, ka tas ir tikai kārtējais lētais veids, kā mēģināt piesaistīt apmeklētājus," secinājusi France.

"Mazliet žēl, ka jaunie uzņēmēji nav spējuši savu darbību izvērst morāli un ētiski pievilcīgāku par pēcpušu konkursu un savdabīgiem deju pasākumiem ar pusplikām meitenēm uz bāra letes, laistīšanos ar dažādiem šķidrumiem, krūšu izmēra noteikšanu un puišeļu ieģērbšanu kleitā un parūkā.

Ja vēl šie šovi būtu kaut cik kvalitatīvi, bet - sludināt dibena konkursu par Latvijas mēroga pasākumu?" neapmierinātību pauž žurnāliste, kurai šķiet, ka drīzumā uz Liepāju plūdīšot arī sekstūristi.

"Ja vēl nesen par Rīgu runāja kā sekstūristu iecienītu vietu, tad tagad šķiet, ka to pašu kāds vai kādi vēlas ieviest arī šeit. Tikai pašlaik rezultāts ir tāds, ka tie, kas uz šādiem sarīkojumiem iet, vismaz spriežot pēc fotogrāfijās redzētā, ir vien vietējie tīņi.

Vai tā būtu piemērotākā auditorija šādiem pasākumiem? Pati kādreiz biju pusaudze, bet neatceros, ka, savulaik aizejot atpūsties uz kādu klubu, tur būtu nācies redzēt ālējamies pusplikas un manāmi apreibušas meitenes," atmiņās gremdējas France.

Tāpat viņa apgalvo, ka "veids, kādā šādi izklaides nozares produkti tiek īstenoti Liepājā, piedodiet, ir pretīgs, degradējošs un neestētisks", bet Liepājā esot vietas, kurās "vēlamais tiek realizēts gaumīgi, bez izstieptiem dibeniem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!