Foto: LETA
Īrijas aviokompāniju "Ryanair" apsūdz pilotu iebiedēšanā, jo viņi aviokompānijas vadībai izteikuši prasības paaugstināt lidojumu drošību.Vai tiešām lidot ar "Ryanair" nav droši?

Pilotu aptaujas rezultātā, vairāk nekā tūkstotis pilotu atklājuši, ka viņi uztraucas gan par savu, gan par pasažieru drošību. Pilotu bažas izraisījis fakts, ka "Ryanair" cenšas samazināt degvielas izmaksas un mēģina ietaupīt, pielietojot maksimālo mazāko degvielas daudzumu, kas nepieciešams lidojumam.

"Ryanair" vadība un piloti nostājušies uz "kara takas" - "Ryanair"   pilotus ir brīdinājis, sakot, ka viņi ir parakstījuši līgumu par drošību un nedrīkst izpaust konfidenciālu informāciju. Taču lielākā daļa pilotu ir gatavi rīkoties, lai drošības jautājumi tiktu atrisināti. Viņi atklāja, ka vairs nav gatavi turpināt darbu aviokompānijā, ja problēmas netiks risinātas un tā turpinās strādāt līdzšinējā režīmā, neieviešot jaunus drošības pasākumus. Savukārt aviosabiedrība norādījusi, ka fakti esot kļūdaini un neesot pamata bažām par aviokompānijas sniegto pakalpojumu nepietiekamu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!