Nav nozīmes tam, vai uz Berlīni dodies atpūsties, neprātīgi izklaidēties vai baudīt kultūras mantojuma vērtības, Berlīne ir fascinējoša ikvienam tās viesim. Berlīne nekad nestāv nemainīga. Piepildīta ar vēsturiskām relikvijām, kas Berlīnes viesus priecē jau gadu simtiem, tā tomēr spēj pārsteigt arī mūdienīgo vērtību cienītājus un izklaides alkstošus tūristus.

Berlīnes nakts dzīve nemaz neatpaliek no Milānas un Frankfurtes. Par "labāko nakts klubu pasaulē" dēvētais "Berghain" piedāvā savādu, taču viennozīmīgi unikālu eklektisko sajaukumu: bagātnieku mantinieki, alternatīvas  lezbietes, kaprīzas dāmītes, dīdžeji, tūristi, jaunieši un pat cilvēki gados. Gaidīšana pie ieejas var ilgt stundām, taču, ja runa ir par "Berghain", tad pacietība noteikti atmaksājas!

Tajās diennakts stundās, kad ieeja klubā "Berghain" apmeklētājiem liegta, noteikti apmeklē "Bei Schlawinchen" - tas atvērts visu diennakti. Lētais alus remdēs slāpes, taču īpatnējais interjers un skaļā mūzika neļaus aizmigt pat pēc karstākās ballītes!

Savu mīļāko stūrīti Berlīnē atradīs arī šopinga cienītāji. Mulackstrasse veikaliņi izvietoti bruģētā alejā Mitte Schönenviertel (Skaistais Kvartāls), kur gandrīz katra ēka ir kā vietējo modes dizaineru veidots templis. Šajā kvartālā atrodams pilnīgi viss - no ikdienas "casual" līdz pat smalkam kašmiram un tūkstošiem vērtām rotaslietām.

Arhitektūras un vēstures entuziasti noteikti novērtēs Berlīnes Muzeju salu - senāko un slavenāko muzeju kompleksu pilsētā, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā. Muzejā aplūkojama teju visa mākslas vēsture - sākot ar Grieķiju un beidzot ar Sīriju. Tādēļ nesteidzīgai eksponātu aplūkošanai noteikti atvēli vairāk kā vienu dienu!

Kopš atkalapvienošanās Berlīne investējusi vairākus desmitus miljonu eiro veiksmīgas riteņbraucēju celiņu infrastruktūras izveidē, tādēļ siltajās vasaras dienās atmet ar roku metro un dodies iepazīt pilsētu uz velosipēda!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!