Svaiga kruasāna smarža, barokāla greznība, slaidas lēdijas augstos papēžos, augstākā mode, ielu mākslinieki... Ar ko Tev asociējas Parīze? Lai arī kādas vietas, lietas, smaržas un garšas raksturotu Parīzi, tā tomēr ir pilsēta, kuru ierasts redzēt melnbaltos toņos ar Eifeļa torni vai Triumfa arku fonā.

Fotogrāfe Nikola Robertsone, ierodoties Parīzē no Ņujorkas, tāpat kā lielākā daļa iebraucēju, sāka iemūžināt savas pastaigas gar šīm pasaules ikoniskajām celtnēm. Vērojot, kā citi cilvēki cenšas sevi ietilpināt kadrā ar klasiskajiem apskates obejktiem, Nikola nolēma rīkoties pretēji - pievērsties detaļām. Viņa pelēcīgajā Parīzes ainavā meklēja krāsas.

Rezultātā iegūtās fotogrāfijas Nikola publicēja savā blogā un notika tas, ko vēlas katrs blogeris. Blogs ieguva negaidīti lielu popularitāti un tas noveda pie bestsellera izdošanas. Parīziskā rakstura bildes tika apkopotas pievilcīga noformējuma novelē „Paris in color".

Fotogrāfe izvēlējās kadrus, kuros īpaši izceļas konkrētas krāsas tonis kādā objektā, piemēram, rindā noliktas bagetes, velosipēda bagažnieka soma vai novecojusi mājas fasāde. Krāsa nav vienīgais uz ko vari likt fokusu. Jebkura forma vai motīvs, kas atkārotojas dažādos objektos un ainās, izskatīsies īpaši.

Iespējams, ka šķiet absurdi pavadīt dienu klaiņojot pa nezināmu pilsētas apgabalu, meklējot krāsas vai formas, bet tas ir lielisks veids kā noķert patieso pilsētas garšu.

Šādu metodi vari izmantot arī jebkurā citā vecā Eiropas pilsētā, kā Roma vai pavadīt vienu dienu savādāk tepat Rīgā.

Detaļas ir tās lietas, kuras mēs no ceļojuma atceramies vislabāk un paņemam sev līdzi, tādēļ iemūžini tos un izveido savu ceļojuma krāsu paleti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!