Bērnībā katram ir bijis sapnis par mājiņu – "štābiņu" kokā, bet pieaugot vēlme lodāt pa kokiem mazinās, lai atgrieztos brīdī, kad šķiet, ka viss jau ir redzēts un izmēģināts. Tieši šādiem ceļotājiem paredzētas viesnīcas kokos.

Chole Mjini Tanzānijā


Chole Mjini
mājiņās kokos, kuras atrodas uz mazas saliņas
Chole
līcī pie Mafijas salas Tanzānijas piekrastē, ir būvētas saskaņā ar dabu un pilnībā atbilst ekotūrisma prasībām.
Chole Mjini
nav domāta kā viesnīca klasiskajā izpausmē, bet drīzāk kā patvērums un džungļu fantāzija cilvēkiem, kuri spēj izdzīvot bez apkalpošanas numurā un gaisa kondicioniera, bet novērtē okeāna viļņu šalkoņu, pasakainus saulrietus un vakariņas pludmalē sveču gaismā.
Chole
ir daļa no lielākā Austrumāfrikas jūras parka, tāpēc šī ir īstā vieta snorkelēšanai, apskatot vienus no skaistākajiem Indijas okeāna koraļļu rifiem. Pilnas pansijas cena šajā džungļu paradīzē ir, sākot ar 400 ASV dolāriem.

Brīvdabas lodes Kanādā


Sfēriskās mājiņas kokā uzstādītas mežā Vankūveras salā un aicina koka mājiņu piedzīvojumā viesus no 16 gadu vecuma. Gludās koka "pākstis" saskanīgi iekļaujas meža ainavā un minimāli ietekmē kokus un dzīvniekus. "Eva", "Erina" un "Melodija" karājas kokos kā milzīgas Ziemassvētku eglītes bumbas. Mājiņas ir pietiekami aprīkotas, bet papildu ērtības - sauna un vanna atrodas uz sauszemes. Ārpus meža iespējams slēpot, vērot vaļus salas piekrastē un apmeklēt vīna darītavas. Nakts sfēriskajās mājiņās izmaksā, sākot no 175 ASV dolāriem.

Koka mājas Bangkokā, Taizemē

Foto: Publicitātes foto

Bangkokas dienvidaustrumos, aiz apdzīvotajiem rajoniem un centra mutuļojošajiem ceļiem atrodas Bang Krachao, ko ieskauj Chao Phraya upe. Vietējo šo vietu sauc par "zaļajā plaušam", jo tur aug mangroves, palmas un augļu koki. Upes malā izvietojušās 11 mājiņas, kurām ir dzīvojamā istaba un jumta terase. Visinteresantākā no tām ir "Istaba ar skatu". Mājiņa atrodas septiņu metru augstumā, tai nav sienu un griestu. Tā vietā ir divas bambusa platformas, liela divguļamā gulta, atpūtas un ēšanas zonas un krāsas pielieta rītausma, liesmojoši saulrieti, palmu galotnes un jāņtārpiņu izgaismotas naktis. Nolaižoties uz zemes, iespējams izbaudīt peldi viesnīcas baseinā, iznomāt divriteni un doties izbraucienā pa veloceliņu labirintu, apmeklēt tuvākās apkārtnes peldošos tirdziņus, botāniskos dārzus un budistu tempļus vai doties pāri upei un ienirt dzīvīgajā lielpilsētas atmosfērā. Nakšņošana šajā viesnīcā izmaksās, sākot ar 200 ASV dolāriem. Cenā iekļauta velonoma, telefona izmantošana un našķēšanās ar saldējumu.

Bagthorpe Hall, Anglijā

Foto: Publicitātes foto

Arī Eiropā iespējams piedzīvot pieredzi, ko sniedz viesnīca kokā. Jau Senās Romas imperators Kaligula rīkojis svētkus koka mājās, bet Mediči ģimene mājiņas kokos aprīkojusi ar marmora strūklakām. Lauku stilā iekārtotā māja atrodas netālu no Sandringhamas karaliskā īpašuma, Norfolkas piekrastē, ozolkoku pakājē. Tā ir miniatūra māja ar karaliska izmēra gultu, lielu vara vannu un verandu ar skatu uz parku. Taču viesnīcā manāma arī moderno tehnoloģiju klātbūtne. Cenas - sākot ar ASV 300 dolāriem par divām naktīm.

Chateaux dans les Arbres Francijā

Foto: Publicitātes foto

Šis ir īsts bērnības sapņa piepildījums. Viesnīcas
Chateaux dans les Arbres
mājiņas atgādina miniatūras pasaku pilis, tikai atrodas kokos. Uzturēšanās šajā mājiņā drīzāk līdzinās karaliskai pieredzei. Mājām ir koka laipiņa un pat iekšējais pagalms. Viesi var apskatīt vietējo apkārtni, laiskojoties burbuļvannā, kura atrodas katras mājiņas terasē. Citi luksusa piedāvājumi ietver masāžas, gardēžu cienīgu ēdienu piegādi un brokastu pasniegšanu, kas notiek ar virvju sistēmas palīdzību. Apkārtē var izbaudīt klasiskās tūrisma iespējas, ko piedāvā Dordogne apgabals, piemēram, apskatīt pilis, doties izbraukumā vai degustēt
Bergerac
vīna reģiona dzērienus un ēdienus. Nakts šajā viesnīcā izmaksā, sākot no 300 ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!