Foto: AFP/Scanpix
Pirms dodamies ceļojumā uz kādu pilsētu, mēs mēdzam izpētīt visu mums pieejamo informāciju, sākot no interneta un grāmatām līdz pat kaimiņu un draugu stāstiem – kas patiesi būtu jāredz.

Tomēr pirms ceļojuma noskaņās vajadzētu papētīt informāciju, kas sniedzas tālāk aiz krāšņo tūrisma objektu attēliem un tūrisma ceļvežu informācijas, lai nezaudētu tik dārgo ceļojuma laiku uz pārvērtētiem objektiem, bet paspēt apskatīt un izjust pilsētas patieso noskaņu. Portāls "ucityguides.com" publicējis, viņuprāt, 10 pārvērtētākos slavenos tūrisma objektus.

Mazās nāriņas statuja Kopenhāgenā

Gandrīz ikviens Kopenhāgenas apmeklētājs noslēdz pilsētas apskates ekskursiju pastaigā gar promenādi, lai apskatītu Mazās nāriņas skulptūru. Tomēr sasniedzot mērķi, daudzi tūristi izjūt vilšanos, statujas mazā izmēra dēļ, tās garumus ir tikai 1,25 metri. Nereti tūristi izjūt nožēlu par mēroto garo ceļu līdz statujai, kas neattaisnoja viņu liktās cerības uz statujas krāšņumu.

Briseles čurājošais puika

Briseles čurājošais puika ir visvairāk fotoaparātu zibšņu piesaistošā statuja, kas izklausās gana iespaidīgi, tomēr īstenībā tā nav. Bieži vien mazā statuja ir ieskauta lielā tūristu pūlī, kas apgrūtina tās redzamību un iespēju aplūkot to tuvumā. Tomēr atšķirībā no Mazās Nāriņas statujas, Briseles mūžīgi jaunā puikas statuja atrodas pašā pilsētas centrā.

Lasvegasa

Foto: AFP/Scanpix

Žilbinošajā Lasvegasā mirdz ne tikai krāšņās gaismas, bet arī ar vairāki pasaulslavenu tūrisma objektu atdarinājumi. Kad pilsētā tiek pavadīts ilgāks laiks, tūristi mēdz atskārst, ka Lasvegasa vairāk atgādina atrakciju parku, nevis pilsētu, kā arī to, ka vairāk par vienu bulvāri ziņkārīgajām acīm nekas cits nav baudāms, ja vien neesi devies meklēt laimi azartspēļu okeānā, ko piedāvā neskaitāmie Lasvegasas kazino.

Londonas acs

Londonas acs ir visvairāk apmaksātais tūristu objekts, kas izklausās pietiekami ievērojami, lai to apmeklētu. Tomēr tūristiem vajadzētu atcerēties, ka Londona nav sapņu galamērķis atrakciju parku cienītājiem, bez lielā rata pilsētā ir vairāki izcili muzeji un krāšņi apskates objekti, kas veldzēs tūrista dvēseli un ļaus izbaudīt Londonas atmosfēru daudz vairāk nekā rotējoša metāla konstrukcija.

Sanfrancisko vagoniņš

Slavenais vagoniņš ir viens no Sanfrancisko pilsētas simboliem, tomēr, samaksājot piecus dolārus par pavisam īsu braucienu, tūristi mēdz nokļūt lamatās. Patiesībā vagoniņa iekšpusē nav nekā tāda, kas nebūtu redzams, aplūkojot to no ārpuses, tāpēc vienīgā sajūta pēc brauciena vagoniņā ir nekas vairāk kā atziņa "Esmu tur bijis".

Dublinas Tempļa bārs


Tempļa bārs Dublinā plaši pazīstams kā "Dublinas kulturālais kvartāls", tomēr patiesībā tā ir vieta, kurā ir nesamērīgi augstas cenas un pārāk daudz apreibušu apmeklētāju, kas nepavisam nesaskan ar izpratni par kulturālu vietu. Lai gan kvartālā ir pāris vietas, kuras ir vērts apmeklēt, lai izjustu viduslaiku noskaņu, tur vairāk koncentrējas uz tūristu pieplūdumu un piesaisti, līdz ar ko vieta zaudē savu šarmu un vēsturisko sajūtu.

Holivudas slavas aleja

Sanfrancisko Zvejnieku piestātne

Sanfrancisko ir brīnišķīga pilsēta, tomēr tajā vajadzētu apskatīt citus tūrisma objektus, nevis Zvejnieku piestātni, kur sastopami tikai vairāki restorānu tīkli un pāris suvenīru veikali, kas nesniegs ieskatu Sanfrancisko pilsētas burvībā.

Tiso kundzes vaska muzeji

Tiso kundzes vaska figūru muzeji ir atrodami vairākās pasaules pilsētās, kāpēc gan ceļojot zaudēt tik dārgo laiku, lai aplūkotu vaska slavenības? Dažas no vaska figūrām tik tiešām izskatās kā īstas, tomēr daļa ir kā uzpūstas lelles. Tas gan neattur neskaitāmus tūristus pozēt pie tām, lai atvestu mājās pāris bildes ar mākslīgajām vaska figūrām.

Kapri Zilā grota

Viena no Kapri populārākajām tūristu izklaidēm ir Zilā grota, no kuras paveras skaists skats uz Tirēnu jūru. Protams, varētu šķist visnotaļ krāšņi un iespaidīgi vērot jūru no Zilās alas dziļumiem, tomēr visbiežāk jau nokļūšana līdz šim tūrisma objektam ir apgrūtinoša - laika apstākļu dēļ, turklāt šī arī ir ļoti dārga izklaide, jo nepieciešams īrēt visu aprīkojumu, gan dārgu motorlaivu, gan pārējo ekipējumu, kas nepieciešams alas apskatei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!