Foto: Privātais arhīvs
Cilvēku hobiju un interešu loks ir neierobežots, tāpēc, ņemot talkā modernās tehnoloģijas, jaunākais stulbings ir visai likumsakarīgs – tā ir sevis fotografēšana, krītot pa kāpnēm, jeb tā sauktais tvipings.

Jēdziens radies, apvienojot angļu vārdus "klupšana" un "tviteris", jo ar krišanu un fotografēšanos ir par maz - kritienā brīdī uzņemtās fotogrāfijas ir arī jāizplata mikroblogu vietnē Twitter.

Tiesa, tvipinga cienītāji pieļauj arī atkāpšanos no normas - īsti pūristi sevi fotografē klupšanas brīdī, bet citiem ir ļauts nofotografēties īsi pēc kritiena vai palūgt to izdarīt kādam citam.

Lai gan daudzi tvipinga mīļotāji fotogrāfijas izskatās patīkami uzbudināti, skeptiķi norāda, ka šāda izklaide varot būt bīstama, un nākamais aizrautīgo tvītotāju solis, visticamāk, būs sevis iemūžināšana pašnāvības brīdī.

Tvipings gan ir domāts vienīgi jauniem cilvēkiem, jo kāds no komentētājiem lakoniski piebilst: "Kad esat sasniedzis noteiktu vecumu, visu uzmanību pievēršat tam, lai pa trepēm nenokristu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!