Foto: DELFI
Gada krāsainākā gadalaika noskaņās Japānas kultūras cienītājiem un ziedu mīļotājiem Japānas vēstniecība šonedēļ rīkoja japāņu ziedu kārtošanas mākslas demonstrācijas Jelgavā un Rīgā. Prasmīgā ikebanas meistare Midori Jamada visiem interesentiem rādīja un stāstīja, kā veidot ikebanas kompozīcijas, piešķirot ziediem, augiem un citiem dabas materiāliem jaunu veidolu.

Japānas ziedu kārtošanas mākslas sekotāji uzskata, ka ziedi ir ne vien skaisti, bet arī spēj atspoguļot laika plūdumu un cilvēku sirdīs mītošās jūtas. Sajūtot augu vārdos neizteikto vēstījumu un klusās kustības, meistari pastiprina cilvēku iespaidus ar ikebanas palīdzību.

Ikebanas meistare Midori Jamada 1992. gadā dibinājusi "Ikenobo" skolas Krievijas un NVS valstu filiāli un kopš tā laika ir filiāles vadītāja, vairāk kā 20 gadu garumā Krievijā un tuvākajās valstīs kultūras mīļotājus aktīvi iepazīstinot ne tikai ar ikebanu, bet arī ar sumie tušas gleznošanu, tējas ceremoniju un citām Japānas kultūras jomām. 2008. gadā Midori Jamada saņēmusi Japānas valsts apbalvojumu – Uzlecošās saules zelta un sudraba staru ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!