Lutonas lidostas Lielbritānijā drošības dienesta darbinieki aizturējuši izraēlieti, kas ieradās ar kompānijas "EasyJet Airline" reisu no BenGuriona lidostas Izraēlā. Vīrietim rokas bagāžā līdzi bija čūska. Strīpaino rāpuli atklāja lidojuma laikā gaisā, tūliņ pēc tam tika brīdinātas iestādes uz zemes, vēstī ārvalstu mediji.

Kompānijas "EasyJet" pārstāvji apliecinājuši, ka pasažieris iekāpis lidmašīnā ar kartona kārbu rokās. Kā noskaidrojās vēlāk, kārbā bija neliela čuska, kas nav indīga. Vīrietis lidojuma laikā izņēmis čūsku no kārbas un sācis barot, par ko viņa blakussēdētājs nav bijis sajūsmā. Lai lidmašīnā neizceltos panika, ekipāža darījusi visu, lai par šo incidentu uzzinātu pēc iespējas mazāk pasažieru.

Lidkompānijas pārstāvji jau pieprasījuši Telavivas Benguriona lidostas pārstāvju paskaidrojumus - kā pasažieris ar čūsku varēja iziet visus drošības pasākumu etapus un nokļūt lidmašīnā, raksta izraēliešu izdevums "Haaretz".

Pēc aizturēšanas vīrietis paskaidrojis, ka "nav vēlējies šķirties no sava mājas mīluļa lidojuma laikā". Pēc neilgas nopratināšanas izraēlietis ticis atbrīvots. Pagaidām nav zināms, vai par šādu izgājienu vīrietim draud kāds sods.

Savukārt Civilās aviācijas vadības centrs paziņojis, ka atbildību par dzīvnieku pārvadāšanu uzņemas aviokompānija. Lidostas drošības dienestiem esot jānodarbojas ar teroristu atpazīšanu un jāspēj identificēt priekšmetus, kurus nedrīkst ienest lidmašīnā - piemēram, ieročus un sprāgstvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!