Starptautiskais imigrācijas konsultāciju dienests "IXPvisas.com" apkopojis neticamākās dīvainības, ar kurām pēdējā laikā saskārušies tā darbinieki. Visi minētie itin savādā satura pieteikumi vīzām, ceļotāju jautājumi un viņu attaisnojumi par vīzas derīguma termiņa pārsniegšanu saņemti 2012. gadā caur interneta vietni "IXPvisas.com".

Dīvainākie pieteikumi vīzām

1. Kāds vīrietis no DĀR vēlējies saņemt vīzu ieceļošanai Rumānijā, lai tur varētu uzsākt "vampīru mednieka karjeru".

2. Kāds deju skolotājs no Brazīlijas pieteicās Lielbritānijas vīzai, kā pamatojumu savai vizītei minot nepieciešamību "ienest flamenko soļus Norvičas ielās".

3. Aizpildot vīzas pieteikumu, kāds filipīnietis atklāti atzinis, ka viņš "bēguļo no vietējām varas iestādēm", tādēļ vēlas nokļūt pie savas ģimenes Austrālijā.

4. Kāds Mali iedzīvotājs, piesakoties vīzai, atzinis, ka ir izcils laivinieks savā dzimtajā zemē, tādēļ vēlas nokļūt Venēcijā, lai iemēģinātu roku gondolu vadīšanā. Turklāt viņš neslēpis, ka ar gondoljēru ikdienu iepazinies kādā televīzijas sižetā.

Dīvainākie ceļotāju jautājumi

1. "Esmu dzirdējis, ka Kolumbijā ir legalizēts kokaīns. Vai tā ir taisnība?" - vēlējies uzzināt kāds vīrietis no Francijas.

2. "Vai Lielbritānijā sievu atrast ir vieglāk? Šeit man tas nekādi neizdodas," jautājis kāds Peru iedzīvotājs, vēloties saņemt vīzu ieceļošanai Lielbritānijā.

3. "Ja dzīvošu ASV, vai būšu kinozvaigzne?" - jautājis ceļotājs no Filipīnām.

4. "Vai ir likumīgi apprecēt savu kaķi?" - tik neticamu jautājumu uzdevis amerikānis, kurš vēlējies pārvākties uz dzīvi Gvatemalā.

5. Kāds pārsteidzoši atklāts vīrietis no Itālijas vaicājis: "Esmu pastrādājis nopietnu nozīmīgu, taču vēl neesmu pieķerts. Vai ārzemēs man būs nodrošināta imunitāte?"

Attaisnojumi par beigušos vīzas derīgumu termiņu

1. "Es sasitu galvu, un kopš tā laika esmu zaudējis laika izjūtu."

2. "Nekurienes vidū man saplīsa auto. Vajadzēja trīs dienas, lai kājām nokļūtu līdz tuvākajai pilsētai. Es vēl joprojām cenšos atgūties no notikušā, tāpēc nejūtos gatavs ceļošanai."

3. "Nedēļas nogalē man gadījās iemīlēties."

4. "Domāju, ka mana vīza derīga trīs gadus nevis trīs mēnešus."

5. "Nebiju domājis, ka gadījumā, ja beidzas vīzas termiņš, valsts jāpamet. Man šķita, ka tas ir tikai tāds draudzīgs norādījums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!