Foto: AFP/Scanpix
Slavenajā ledus viesnīcā, kas ik gadus no jauna tiek atjaunota un atvērta Zviedrijas ziemeļos, būs ierīkota ugunsdrošības signalizācija, vēstī "Euronews".

Nelielā arktiskā pilsētiņā Jukkasjaervi izvietotās viesnīcas īpašnieki paziņojuši, ka atbildīgo iestāžu dotie rīkojumi ir jāievēro un tiešām ierīkojuši ugunsdrošības signalizāciju būvē, kas celta tikai un vienīgi no ledus.

"Iesākumā mēs bijām nedaudz pārsteigti. Šādas prasības pamatojums varētu būt faktā, ka viesnīcā ir priekšmeti un lietas, kas teorētiski var degt - piemēram, spilveni, segas un ziemeļbriežu ādas," pavēstījusi viesnīcas pārstāve Beatrise Karlsona. "Protams, klientu drošība mums ir pirmajā vietā, tāpēc mēs esam sekojuši norādījumiem," apgalvojusi viesnīcas pārstāve.

Viesnīca atkal tiks atvērta 6. decembrī un darbosies līdz 13. aprīlim. Šogad cenas par numuru viesnīcā noteiktas robežās no 1900 kronām (apmēram 212 eiro) par vienvietīgu numuru līdz 7500 kronām (840 eiro) par lielākiem apartamentiem.

Slaveno viesnīcu apmeklē tūristi no visas pasaules. Viņi vēlas izbaudīt sajūtas, ko sniedz nakšņošana ledus gultā mīnus 8 grādu temperatūrā.

Trauksmes sistēmas darbība jau ir pārbaudīta sadarbībā ar vietējo ugunsdzēsības departamentu. "Vide šeit ir mitra. Visapkārt ir ledus un sniegs. Tā kā iespējama kāda kustība, tad, izvietojot drošības ierīces, visi šie faktori tagad ir ņemti vērā," uzsvērusi Karlsona. "Būvnieku komandai tas bija jauns izaicinājums un tas ir tikai bagātinājis mūsu pieredzi!"

Fotogalerija - tūristu iemūžinātie mirkļi ledus viesnīcā iepriekšējos gados:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!