Foto: AFP/Scanpix
73 gadus vecais nepālietis Masters Nau (attēlā) ieradies valsts galvaspilsētā Katmandu, lai veiktu oficiālus mērījumus Ginesa rekordu grāmatai, jo Masteram ir aizdomas, ka viņš ir pats īsākais cilvēciņš pasaulē.

"Nau ir pat ļoti labas izredzes kļūt par pasaulē īsāko pieaugušo cilvēku," pēc mērīšanas teikuši Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji, kuri piefiksējuši nepālieša augumu - tas ir 40,6 centimetri.

Kā vēsta vietējie mediji, Nau dzīvo Bhairahavā - pilsētā, kas atrodas 350 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Katmandu, un uz mērīšanos mazo cilvēciņu pavadīja viņa ģimene.

Nau dzīvo savā jaunākā brāļa ģimenē, jo viņam ik dienu ir nepieciešama palīdzība - mazais cilvēciņš patstāvīgi nevar pārvietoties un dienas vada invalīdu ratiņos.

Šobrīd Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē īsākais pieaugušais cilvēks ir reģistrēts Čandra Bahadurs Dangi (viņš arī ir no Nepālas, tāpat kā pats īsākais cilvēks Hagendra Thapa Magars pirms viņa).

Šobrīd 74 gadus vecā Dangi augums ir 54,6 centimetri, un līdz šim viņš ticis uzskatīts par īsāko cilvēku, kāds jebkad oficiāli reģistrēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!