Indijā govis, kā zināms, tiek uzskatītas par svētiem dzīvniekiem, taču dažu hinduisti uzskata, ka viņas ir tik svētas, ka govju urīns "no krāna" spēj dziedēt dažādas slimības.

"Man bija diabēts, bet tad kāds pateica, ka govju urīns ir labs ārstniecības līdzeklis. Tagad jau desmit gadus katru rītu es izdzeru pa glāzei," savu dziedināšanās metodi apraksta video sižeta galvenais varonis - Džairams Singhals no Agras.

"Te pie mūsu govīm nāk daudz cilvēku, viņu skaits tikai pieaug. Mēs visi no rītiem pulcējamies un padzeramies svaigu urīnu, ko Māte Govs mums ir sarūpējusi," viņš stāsta.

Pēdējos gados govs urīnu dzērāju skaits Indijā patiešām palielinās, un arī slimnieku amplitūda paplašinās - ar šādu metodi dziedinās gan vēža slimnieki, gan cilvēki ar potences traucējumiem.

Vietējie dzērāji zina stāstīt, ka vislabākais urīns govīm ir pirms saullēkta, turklāt ideālā gadījumā govij jābūt nevainīgai - tā nedrīkst būt dzemdējusi teliņu.

Urīna terapija pazīstama jau kopš Senās Romas laikiem (romieši to izmantoja zobu balināšanai) un, pēc mediķu vārdiem, patiešām ir relatīvi nekaitīga. Vienīgā problēma - nav nekādu pierādījumu, ka tas var jebkādā veidā palīdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!