Piedzimstot pirmajam bērnam, vecāki ne vienmēr zina, ko gaidīt, bet, kad pasaulē nāca mazā Houpa Huaresa (attēlā) no Irvainas Kalifornijas štatā, samulsa ne tikai abi vecāki, bet pat ārstu komisija.

Kad ārsti gribēja no jaundzimušās meitenes paņemt asinis analīzēm, viņi ar pūlēm varēja "izspiest" tikai vienu lāsīti - meitene bija dzimusi bāla kā spoks bez asinīm.

"Pēc piedzimšanas meita ļoti raudāja, un ārsti viņu atnesa mums. Man pietika tikai ar vienu skatienu, lai saprastu, ka Houpa nav vesela. Par to pārliecinājos arī tad, kad ārsti no viņas mēģināja izspiest kādu asins lāsi," vēlāk stāstīja meitenes tēvs Džošs.

Pēc speciālistu vārdiem, visticamāk, meitene pilnībā asinis zaudējusi dažas stundas pirms piedzimšanas.

"Viņa bija zaudējusi vismaz 80% asiņu, ja ne vairāk. Viņa bija tik bāla, ka vairāk līdzinājušas spokam, nevis bērnam. Tikai ar steidzamu asins pārliešanu pēc ķeizargrieziena izdevās meitenītei glābt dzīvību," stāstījis slimnīcas neonatoloģe Mariela Nguijena.

27 gadus vecā Houpas māte Dženifera trīs nedēļas pirms plānotā dzemdību laika bija sajutusi ko nelāgu, tāpēc uzreiz devusies pie ārstiem. Lai gan satraukuma iemeslus paskaidrot viņa nespēja, analīzes tika veiktas nekavējoties, bet tas glāba meitenes dzīvību.

Eksperti uzsver, ka medicīnas vēsturē fiksēts tikai viens gadījums, kad "spoku bērns" ir izdzīvojis - tā bijusi kāda meitenīte Lielbritānijā 2012. gadā. Šādu patoloģiju var izraisīt fiziska trauma, taču Houpas gadījums ir liels noslēpums arī mediķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!