Foto: AP/Scanpix
Nezināmi ļaundari ar nelāgiem uzrakstiem apķēpājuši vienu no populārākajiem tūristu apskates objektiem Parīzē - Svētās Sirds baziliku, vēstī "Daily Mail".

19. gadsimta beigās celtā izcilā Svētās Sirds bazilika savulaik būvēta kā reliģiskās nepakļāvības apliecinājums. Šo vēsturisko pieminekli gada laikā apmeklē ap 13 miljoniem cilvēku. Bazilikas celtniecība sākās 1875. gadā Monmartra kalna virsotnē, no kuras paveras lielisks skats uz visu Parīzi.

Cietušas "

">Sacre Coeur" jeb Svētās Sirds bazilikas ieejas durvis un ārējās sienas. Ar sarkanu un melnu krāsu tur uzrakstīti vairāki pret valsti un baznīcu vērsti saukļi - "F*** tourism", "Ne Dievs, ne pavēlnieks, ne valsts", "Nost ar varas iestādēm", "Aizdedziniet kapelas".

Jau nākamajā rītā pēc uzrakstu parādīšanās varas iestādes deva rīkojumu uzrakstus notīrīt un atjaunot bazilikas ārējo izskatu. Bazilika jau atkal atvērta tūristiem.Francijas iekšlietu ministrs Manuels Valls nosodīja vandālismu un paziņojis, ka iestādes strādā, lai identificētu vainīgos.

Savulaik bazilika plānota kā tautas morālo stāju atjaunojošs simbols pēc 1871. gada neveiksmīgās Parīzes komūnas sacelšanās. Svētās Sirds baznīca tika pabeigta 1914. gadā un tajā aplūkojama viena no pasaules lielākajām mozaīkām, kurā atveidots Kristus ar izstieptām rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!