Foto: PantherMedia/Scanpix
Dodoties ceļojumos, par veselīgu uzturu nereti tiek piemirsts. Kā teic eksperti, tā iemesls ir laika trūkums, vēlēšanās nobaudīt vietējo valstu kultūru, kā arī maldīgs uzskats, ka sabalansētu uzturu ceļojuma laikā ir neiespējami uzņemt arī tā dārdzības dēļ.

Patiesībā veselīga pārtika ceļojuma kvalitāti var ievērojami uzlabot, nodrošinot tevi ar nepieciešamo enerģiju un pasargājot no treknu ēdienu radītā fiziskā diskomforta. Šai sakarā piedāvājam ārvalstu mediju apkopotos izplatītākos klupšanas akmeņus veselīga uztura ievērošanā ceļojot.

Ko darīt, ja nākas brokastot mašīnā?

Ja ceļā dodies agri un brokastis ieturi, stāvot sastrēgumā, izvairies no līdzi ņemamo kafiju un bulciņu iegādes, jo tās satur krietni vairāk kaloriju nekā tev šķiet un krietni mazāk vērtīgu uzturvielu, kas varētu sniegt enerģiju.

To vietā izvēlies proteīniem bagātu maltīti, ko daļēji vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā, iesaiņojot to līdzi ņemšanai. Izvēlies olas, pilngraudu tostermaizi vai vienkārši sajauc blenderī pienu ar banānu un maztauku jogurtu bez piedevām, ko varēsi ātri izdzert, un jutīsies paēdusi.

Pusdienas lidostā

Ja pusdienas nākas ieturēt lidostā, izvairies no restorānu piedāvātajām ātrajām uzkodām, to vietā pasūtot biezzupu vai izvēloties jūras veltes, kas pārstrādāsies ātri un neradīs smaguma sajūtu kuņģī, palielinot diskomfortu lidojuma laikā.

Tāpat eksperti aicina atturēties no jau gatavajiem salātiem, kas šķiet veselīgi, bet satur daudz slēpto kaloriju, kā arī sāli un garšas pastiprinātājus.

Ar ko našķēties, esot ceļā?

Ja ceļā nākas pavadīt ilgu laiku, braucot ar automašīnu vai sabiedrisko transportu, tā vien gribas laiku pa laikam panašķēties. Pārvari impulsu iegādāties šokolādes batoniņu vai sāļos riekstiņus un to vietā izdzer maztauku jogurtu, apēd banānu un sauju riekstu. 

Šie produkti sniegs enerģiju, nebūs grūti sagremojami un uzturēs tevī viegluma sajūtu, kas savukārt ļaus baudīt gūtos iespaidus, nevis cīnīties ar uzpūtušos vēderu vai kuņģa dedzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!