Foto: AFP/Scanpix
Taizemē jau sācies ikgadējais un vienmēr gaidītais "Songkran" festivāls. Laiks, kad sagaidot Jauno gadu, ielās notiek vērienīga laistīšanās un ālēšanās ar ūdeni.

Uz nedēļu ielas pārvēršas par bērnu un pieaugušo kaujas lauku, jo visi klaiņo pa pilsētas ielām ar ūdenspistolēm, ūdens spaiņiem un talka pūderi, ar kuriem apmētā visus garāmgājējus.

Festivāla laikā īpaši "cieš" ārvalstu tūristi, kurus apšļākt ar ūdeni vietējiem iedzīvotājiem ir liels prieks. Šajās ūdens kaujās tiek iesaistīti arī ziloņi, kuriem ir pilnīgi skaidrs, kas tieši būtu darāms.

Festivāls ir sena tradīcija un veids, kā cilvēki gatavojas Jaunā gada sagaidīšanai. "Songkran" jeb taizemiešu Jaunais gads šogad sākas 13.aprīlī. Cilvēki to svin dažādos veidos - īpaši svarīga ir rituālā Budas statuju mazgāšana, taču publiska ālēšanās ar ūdeni ir viens no populārākajiem izklaides veidiem.

Ūdens liešana Taizemē simbolizē prāta, ķermeņa un gara attīrīšanu. Šī festivāla laikā ūdenim ir īpaši svarīga loma, jo tas nomazgā no cilvēka visas nelaimes un likstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!