Divi mednieki no Austrālijas apgalvo, ka viņiem izdevies nofilmēt sniega cilvēku, kuru piesaistījusi viņu iepriekš atstātā ēsma – daži āboli.

Džeisons Hīls un Džeisons Danns savu video uzņēmuši Dienvidkvīnslendā šī gada 29. martā pusčetros no rīta, un tajā redzama paliela būtne, kas rīta miglā ēd ābolus un mirkšķina acis.

Abi vīrieši ir biedrības Bigfoot Hunters (Sniega cilvēka mednieki) locekļi un ar to nodarbojas jau sen. Tagad viņi ir pārliecināti, ka nofilmētā radība ir jovijs (Yowie) - mītiska būtne, kas mīt Austrālijas krūmājos.

Pašu panākumu iedvesmoti, abi mednieki labprāt žurnālistiem stāstījuši, kā viņiem izdevies pievilināt joviju, ko video sižetā viņi nodēvējuši par "rīta viesi".

"Mēs tajā vietā nolikām ābolus, bet pēc tam nometām papildu dārzeņu porciju, lai viņš droši iekļūtu kameras objektīvā. Kamera bija piestiprināta pie koka. Tā ir liela veiksme, ka mums viņu izdevās nofilmēt, jo pēc āboliem viņš bija ieradies rītausmā," stāstījuši vīrieši.

Hīls atklāj, ka abi ar pārinieku sniega cilvēka meklējumos iztērējuši tūkstošiem dolāru, bet izlietotās naudas viņiem neesot žēl, jo "spalvainie hominīdi ir ļoti interesantas saprātīgas būtnes".

Specializētajos forumos notiek karstas diskusijas par video, un cilvēki izsaka minējumus, ka tas esot pērtiķis, sliņķis (lai gan tie Austrālijā nedzīvo) vai pat abu mednieku pudeles brālis.

Paši Džeisoni par to ir nikni. "Visi kā prātu zaudējuši - uzskata, ka ir mistifikācija un ka mēs paši pie galvas piestiprinājām lukturīšus. Mēs viņiem dodam kaut ko reālu, bet viņi novēršas un paziņo, ka tas ir viltojums," sašutumu pauž mednieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!