Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā apmeklētāju simtus Lieldienās priecē magnoliju ziedēšana. Šobrīd apskatāmi arī agrāk ziedošie rododendri, forsītijas un vēlu plaukstošās acālijas, informē Botāniskajā dārzā.

Lieldienu laikā plaukst zvaigžņu, Kobus un Lēbnera magnolijas. Dabā magnoliju dzimtas koki aug Dienvidāzijā un Ziemeļamerikā, galvenokārt tropu un subtropu joslā. Rīgā apskatāmās ir no Āzijas un zied pirms lapu parādīšanās ar lieliem, baltiem un maigi rozā ziediem.

Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās magnoliju sugas un šķirnes. Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā - lauka ekspozīcijā ir 15 dažādas sugas un šķirnes, kuru vidū vairāki koki ir pat 50 gadus veci.

Savukārt Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā ir izšķīlies Atlasa pāvacis, kura spārnu atplētums ir 25 centimetri. Tauriņu mājā apskatāmi arī zebrutauriņi, zilie morfīdi, koku nimfas, bet taisnā ceļā no Dienvidamerikas ir piegādātas jaunas kūniņas, no kurām Lieldienās šķilsies dažādi helikonīdi un dižtauriņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!