Foto: Shutterstock

Uz liela ekrāna konferenču zālē Rīgā rāda web kameru online videoattēlus no Ēģiptes. Šarmelšeihas pludmalē tūristu nav daudz, taču ir. "Mums ir jauns prezidents un lieli nākotnes plāni. Tā būs jauna un tūristiem drošāka Ēģipte," pasākumā Rīgā apgalvo Mohameds Ata Elšerbeinijs, Ēģiptes Tūrisma padomes reģionālais direktors Skandināvijā un Baltijas valstīs.

Jau rudenī - atpūta Ēģiptē labākajās pirms-nemieru tradīcijās

Kopš bijušais Ēģiptes armijas vadītājs Abdelfatahs al Sisi oficiāli pasludināts par nule kā notikušo prezidenta vēlēšanu uzvarētāju, Ēģipti sagaida lielas pārmaiņas. "Šī būs jauna Ēģipte. Esam nobalsojuši pret vecajām tradīcijām un korupciju. Visos līmeņos tiek domāts par drošību un ar katru dienu situācija ir labāka, nekā tā bija vakar," uzsver Elšerbeinijs. Kā pierādījums tālejošiem savstarpējiem plāniem Ziemeļeiropā kalpo arī fakts, ka tieši Ēģipte kļuvusi par lielākā Baltijas tūrisma industrijas gada pasākuma - izstādes/ gadatirgus "Balttour 215" - partnervalsti.

"Tas, ka Ēģiptē vairākus mēnešus nebija prezidenta, bija liela problēma. Drošības sistēma principā nestrādāja, taču tā ir militāra arābu valsts, kur svarīgi, ka kāds vada, kontrolē, uzrauga! Jaunievēlēto prezidentu atbalsta 97% iedzīvotāju un tas ir cerīgi. Tiek solīts, ka situācija valstī normalizēsies tuvāko nedēļu laikā, bet uz oktobri, kad atkal atsāksies tūrisma sezona - viss noteikti būs kārtībā. Tūristi atkal varēs izbraukt ārpus kūrortiem," uz jauno situāciju optimistiski raugās arī Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) pārstāvis un kompānijas "Tez Tour" direktors Konstantīns Paļgovs.

Ēģipte tradicionāli ir viens no pieprasītākajiem Latvijas iedzīvotāju ceļojumu galamērķiem, pērn tur pabijuši 15000 Latvijas iedzīvotāju. Ēģipte joprojām izkonkurē citus ziemas atpūtas galamērķus ar pakalpojumu cenām, kvalitāti un lielisko klimatu. Ēģiptes Tūrisma ministrija un tās pakļautības organizācijas šobrīd strādā pie ceļotāju plūsmas veicināšanas. Domājot par drošību, notiek tūrisma industrijā strādājošo īpašas apmācības.

"Latvijas iedzīvotāji nevar atļauties Maurīciju, Taizemi vai Dominikānu, mūsējie brauc uz Ēģipti. Tagad redzam situācijas uzlabošanos. Es domāju to pašu sajutīs igauņi, vācieši, poļi, franči, itāļi, kas iecienījuši Ēģiptes kūrortus. Vebkamerās par visu var pārliecināties! Taču, protams, vēl būtu jāseko kādai speciālai prezidenta uzrunai, ka valstī viss ir mierīgi, ka aicina visus strādāt kopīgi. Gaidām vēl kādu valsts struktūru oficiālo informāciju - jā, tagad Ēģipte ir cita valsts, te ir droši, nebaidieties. Welcome back!" skaidro Paļgovs.

Ēģipte - "Balttour 2015" partnervalsts

"Pēdējos gados Ēģipte ir piedzīvojusi turbulentu valsts attīstības periodu, Ēģipte ir spējusi nodrošināt ceļotāju drošību, tūrisma pakalpojumu dažādību un stabilu kvalitāti par konkurētspējīgām cenām," gandarījumu par Ēģipti kā "Balttour 2015" partnervalsti pauž arī ALTA prezidente Kitija Gitendorfa. Izstāde notiks no 6.-8. februārim izstāžu centrā "Ķīpsala", kur savu piedāvājumu prezentēs 800 tūrisma uzņēmumi no 40 valstīm.

Īpaši piedāvājumi sagaidāmi tieši no Ēģiptes kompānijām, kas atkal un atkal uzsver atpūtas Ēģiptē priekšrocības - lieliskās smilšu pludmales un SPA centrus, iespējas nodarboties ar dažādiem ūdenssporta veidiem, golfu, iespējas izbaudīt tuksnešus un oāzes, kā arī niršanu, rifus un dzīvi "peldošajās viesnīcās".

Foto - Atpūtas iespējas Ēģiptē (2013):

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!