Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiek aktīva gatavošanās ikgadēji skaistākajiem vasaras svētkiem - Rīgas Puķu ballei, portālam Māja&Dārzs vēsta LU Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska.

Nākamnedēļ, no 10. līdz 13.jūlijam, Botāniskajā dārzā svētku viesus priecēs ziedu, mākslas un eksotisko dzīvnieku izstādes, koncerti un radošas nodarbes.

"Svētku viesi būs pirmie, kas varēs novērtēt nupat atjaunotajās Botāniskā dārza teritorijas – dīķus, celiņus un stādījumus dārza centrā - kas tapušas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu," stāsta Botāniskā dārza direktore.

Ziedu bagātību, to krāsu daili un smaržu buķeti varēs baudīt rožu, orhideju, astilbju, vasaras puķu un griezto ziedu ekspozīcijās, vides objektos, kā arī mākslā - gleznotājas Anitras Bērziņas un Karinē Paronjanc gleznās brīvdabas izstādē Flora magica. Savukārt Palmu mājā valdīs nebijusi atmosfēra, ko ar izstādi Laiskums radīs Ivetas Vecenānes krāšņie gobelēni un citi tekstildarbi.

Japānas noskaņas svētkos ienāks līdz ar Japānas kora koncertu, Okuda Minoru fotoizstādi Ziedošā sakura, bonsai kociņu izstādi un to veidošanas meistarklasēm, mākslinieces Kaori Kato papīra darbiem, japāņu valodas iepazīšanu, ko piedāvā valodas un kultūras studija Gengo.

Piektdienas vakarā no plkst. 17 līdz 19 spēlēs pūtēju orķestris Auseklītis, bet sestdienas priekšpusdienā uzstāsies eksotisko deju teātra Karinedance bērnu grupa, kā arī būs vērojama laikmetīgās dejas brīvmākslinieku performance. Ceturtdien, piektdien un sestdien notiks Koru olimpiādes sadraudzības koncerti, bet svētdien - amatierteātru izrādes. Apmeklētāji varēs veidot ogles zīmējumus, darboties kopā ar floristiem vai vērot tēlnieku Ģirta un Gaita Burvju meistarību.

Dārza vēsturiskajās ēkās un teritorijā laikmetīgās mākslas cienītājiem būs skatāma un klausāma skaņu mākslas izstāde SKAN II. Bērnus ielīksmos izjāde ponija mugurā. Ikvienam dārza kopējam plašas izvēles iespējas piedāvās Latvijas stādu audzētāju tirdziņš. "Būs iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam," sola Sparinska.

Rīgas Puķu ballē 2014 būs ne tikai augi, bet arī eksotiskie dzīvnieki izstādē Laimes putns. Tauriņu mājā apmeklētāji varēs piedzīvot tropu eksotiku un apskatīt tauriņus no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Svētki Rīgas Puķu Balle 2014 atvērti apmeklētājiem no 10. līdz 13.jūlijam no plkst. 9 līdz 19, ieejas maksa: pieaugušajiem – 4 eiro, pensionāriem un studentiem – 3 eiro, skolēniem - 2 eiro, Latvijas Universitātes studentiem - 1 eiro, ieeja uz visām četrām Rīgas Puķu Balle 2014 dienām – 8 eiro.

Bezmaksas ieeja dārzā uz Rīgas Puķu Balle 2014: LU Botāniskā dārza abonementu īpašniekiem, pirmsskolas vecuma bērniem, I un II grupas invalīdiem, politiski represētām personām, bērniem bāreņiem.

Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei Botāniskajā dārzā jāmaksā – pieaugušajiem 4,50 eiro, 4-18 gadus veciem bērniem, pensionāriem, personām ar īpašām vajadzībām – 3 eiro, ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni) - 14 eiro.

Fotogalerijā: mirkļi no Rīgas Puķu balles 2013.gada vasarā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!