Foto: Privātais arhīvs

Šo sestdien, 12. jūlijā, sāksies divu retro moto entuziastu Mārča Zariņa un Aivja Beļakova ekspedīcija uz Gruziju apkārt Melnajai jūrai, kam dots nosaukums Georgia - Around the Black Sea. Paredzēts, ka ekspedīcija ilgs trīs nedēļas un šajā laikā tiks apbraukta Melnā jūra, portālam Tūrismagids.lv ziņo Mārcis Zariņš.

"Mūsu transports ir 60.-70. gadu Jawa motocikli, kurus daudzi labi atceras no bērnības un jaunības laikiem un atsakās ticēt, ka ar tiem ir iespējams veikt daudzus tūkstošus kilometrus un pievarēt sarežģītus enduro un triāla cienīgus kalnu maršrutus, kas pat ar mūsdienu speciāli sagatavotu moto tehniku ne vienmēr ir iespējams," stāsta Mārcis Zariņš, kurš tāpat kā otrs ekspedīcijas dalībnieks - Aivis Beļakovs, ir no Ugāles un pārstāv apvienību Old Moto Adventure. Abi puiši ekspedīcijā dosies ar retro braucamrīkiem Jawa 360 sport un Jawa 360.

Ekspedīcijai varēs just līdzi Facebook, kur būs iespējams sekot ekspedīcijas gaitai, uzzināt jaunāko informāciju par piedzīvoto un apskatīt dalībnieku veikto maršrutu un atrašanās vietu konkrētajā momentā.

Ugālniekiem jau ir pieredze līdzīgos ceļojumos. Pagājušajā gadā tālbraucienā apskatīta Rumānija. "Mūs," saka Mārcis, "interesē tā dēvētais mežonīgais tūrisms, tāpēc nevairāmies no tādām kalnu pārejām, kas citiem šķiet nepārvaramas. Šādos ceļojumos nevajag daudz naudas, nakšņojam teltīs, ēdiens tiek gatavots uz ugunskura. Retro motocikli neattīsta tik lielu ātrumu, tādēļ ne tikai apstājoties, bet arī braucot ir iespēja apskatīt dabu un dažādus objektus."

Mārcim interese par motocikliem radusies jau bērnībā, kad viņš vaicāja vectētiņam, kad beidzot varēs braukt ar opīša "Jawa". Savukārt Aivja tēvs padomju laikos ar motociklu veica līdzīgu maršrutu, kāds tagad padomā Mārcim un Aivim. "Tieši tādu ceļu nevarējām izvēlēties arī Ukrainas notikumu dēļ, bet tuvu tam būsim. Braucienu neesam strikti saplānojuši pa dienām un punktiem, lai neierobežotu sevi un nezaudētu ceļojuma īpašo garšu. Ja kāda vieta saistīs vairāk par citām, uzkavēsimies tajā ilgāk. Starp citu, daži, uzzinājuši par mūsu ekspedīciju, uztraucas, vai ar "javiņām" var tik tālu tikt, vai moči pa ceļam nesalūst, bet mūsu pieredze liecina, ka tā nav, turklāt mums līdzi būs rezerves riepas."

Puišu pavadīšana garajā ceļā notiks dienu iepriekš, proti, piektdien 11. jūlijā plkst. uz AB dambja peldošajā galerijā Noass, kur būs iespēja klātienē aplūkot motociklus un iepazīties ar to vadītājiem.

Ieskatam: īsfilma Rumānija no pagājušā gada ekspedīcijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!