Foto: DELFI
Neraugoties uz nedaudz apmākušos laiku sestdien, 9.augustā, Brīvdabas muzejā valda lustīga un krāšņa noskaņa - te jau ceturto reizi notiek Mūsdienu amatniecības festivāls. Ap 150 amatnieku tūkstošiem apmeklētāju izrāda un piedāvā savus meistardarbus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām.

Mazākie apmeklētāji ar prieku izmanto iespēju vizināties zirga mugurā, kā arī piedalās dažādās radošajās un meistardarbnīcās. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem tirdziņā var iegādāties arī dažādus lauku labumus un citus pārtikas produktus, piedalīties zīda apgleznošanas, dekupāžas, rotu veidošanas, mākslīgo ziedu darināšanas un citās radošajās darbnīcās.

Vienlaicīgi muzejā notiek arī Rīga 2014 notikums - Amatnieku darbnīcas Tilts, kurā atraktīvākie un atsaucīgākie mūsdienu amatnieki un atrāda savas prasmes, demonstrējot savus ražojumus un to izgatavošanu.

Lustes un andeles turpināsies arī svētdien, 10.augustā, un, kā stāsta zinātāji, Brīvdabas muzeja gadatirgos otrās dienas esot pat labākas, jo pastāv iespēja nolūkoto preci nedaudz nokaulēt. Festivāla darba laiks - no plkst. 10 līdz 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!