Ūdenim mūsu dzīvē ir viena no svarīgākajām lomām, un šī iemesla dēļ pilsētas un ciemi vēsturiski veidojušies vietās, kur plūst upes, rāmi viļņojas ezeri vai bango jūras vai okeāni.

Jau kopš sendienām pilsētas parasti tika veidotas ap ūdens tilpnēm, bet, tā kā daudzviet plašu teritoriju iekarošana bija ļoti dārgs, sarežģīts un laikietilpīgs pasākums, būvnieki atjautīgi un prasmīgi iemācījās izmantot tiltus, kas kalpoja ne tikai transporta un pārvietošanās vajadzībām, bet darbojās arī kā ēku pamati. Tā, piemēram, gan slavenais Londonas tilts, gan Mijēju tilts Parīzē savulaik bija rosīgi tirdzniecības kvartāli. Paplašinoties pilsētu robežām un attīstoties transporta nozarei, nepieciešamība apbūvēt tiltus mazinājās, tādēļ līdz mūsdienām ir saglabājušies vien daži šādi objekti. Tomēr doma par daudzfunkcionālām pārbrauktuvēm neliek mieru arī mūsdienu arhitektiem, liekot tiem aktīvi īstenot daudzas šķietami pat trakas idejas.

Foto izlasē piedāvājam aplūkot vairākus pasaulslavenus un skaistus tiltus, kuri domāti ne vien ūdenstilpnes šķērsošanai, bet tiek izmantoti arī kā ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!