Foto: Privātais arhīvs

Turcijas aviokompānija Turkish Airlines no darba atlaidusi kādu stjuarti, kas paralēli strādājusi arī par modeli, – darba devēju oficiālais formulējums bijis sekojošs: stjuarte ir pārāk seksuāla konservatīvajiem turku valdības uzskatiem.

Kā vēsta resurss The Mirror, Zuhalu Sengulu pievīlusi foto sesija kādā itāļu žurnālā, kas nonācis pie kompānijas vadības. Tajā turku skaistule pozējusi gotiskā tērpā, īpaši izceļot viņas kuplās krūtis.

Tāpat internetā publiskots video fragments, kurā Zuhala pozē peldkostīmā, bet šāds izlēciens it nemaz nav pa prātam lidsabiedrības vadītājiem.

Kā paskaidrojis Turkish Airlines arodbiedrības vadītājs, kompānija cenšas nekonfliktēt ar Turcijas valdošās partijas politiku un ideoloģiju, kas atbilst konservatīvi noskaņotā pūļa spiedienam.

"Neviens nenoliegs, ka kopš pēdējām vēlēšanām Turcija ir kļuvusi par vēl reliģiozāku un konservatīvāku valsti," situāciju komentējis Turkish Airlines pārstāvis.

Protams, salīdzinot ar citām musulmaņu valstīm, Turcijā valda salīdzinoša izpausmes brīvība (piemēram, Saūda Arābijā sievietēm vispār aizliegts šāds darbs), taču pagājušajā gadā turku stjuartēm tika aizliegts izmantot lūpukrāsu un košu grimu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!