Foto: Privātais arhīvs
Latvijā plašu atpazīstamību guvusī fitnesa modele Karīna Akmens (attēlā) jau mēnesi dzīvo Anglijā, kur saņēmusi labu darba piedāvājumu, bet dzimtenē cilvēki turpina jūsmot par viņas labi trenēto augumu.

Sabiedrībā valdošos stereotipus, ka fitnesa modeles ir pārāk vīrišķīgas un ka viņām pietrūkst sievišķības un jutekliskuma, Karīna noliedz, atzīstot gan, ka citi cilvēki abu dzimumu fitnesa sportistus uztver kā "ne no šīs pasaules" esošus.

"Īpaši fitnesa jomā sportisti un sportistes bieži tiek vai nu pārlieku cildināti vai kritizēti. Patiesība ir vienkārša - šāds ķermenis var vai nu patikt vai nepatikt, tas izraisa emocijas ikkatram, bet piedēvēt tāpēc cilvēkam aprobežotību vai, tieši otrādāk, pārcilvēciskas spējas, ir nedaudz muļķīgi, manuprāt," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Akmens un uzsver, ka dēļ labi trenētā auguma fitnesa meitenes nav mazāk seksuālas.

"Fitnesa modeles ir muskuļainas, liesas, bet es ticu, ka ir daudzas citas dzimumpazīmes bez tauku daudzuma uz ķermeņa. Cik zinu citas meitenes, kas ir fitnesa modeļu topa sarakstā, mēs esam tieši sievišķīgākas.

Kāpēc? Jo, pirmkārt, mēs esam perfekti veselas - ķermenis strādā kā Šveices pulksteņa mehānisms. Mati ir veselīgi, āda gluda un stingra, skaisti veselīgi nagi, un vai tad tieši tas nav sievišķīga izskata pašā pamatā? Bez tam mēs diezgan daudz laika veltām savai ārienei - kopta sieviete ir skaista sieviete," skaidro Karīna. 

"Svarīgākais ir tas, ka es pati sev patīku, man patīk manas formas, patīk gluds vēders, formīgas kājas un dibens. Un es nezinu, kas varētu būt seksīgāks par apaļu, stingru, formīgu dibenu! Tieši šī sajūta, šis sevis pasniegšanas veids arī ir sievišķība," argumentē pievilcīgā sieviete.

Arī attiecībās ar pretējā dzimuma pārstāvjiem viņai nav nācies saskarties ar nosodījumu, mulsumu vai nepatiku, bet Karīna novērojusi kādu citu interesantu, bet ne tik patīkamu tendenci. 

"Mans augums mulsina tikai anonīmus komentētājus latviešu interneta portālos. Es uzsveru - latviešu, jo nevienā citā pasaules vietā es neesmu saņēmusi kritiku. Pat, ja cilvēku gaumē nav tik trenēts augums, viņi priecājas par to, ka cilvēks uztur sevi formā un popularizē veselīgu dzīvesveidu," par pieredzi stāsta modele un sportiste.

"Vīriešu uzmanības ir nedaudz par daudz, bet es pieņemu, ka tā ir neatņemama manas karjeras daļa. Es domāju, ka cilvēki ir vienkārši izsalkuši pēc estētiskiem, veselīgiem ķermeņiem, kas nekliedz - anoreksija vai aptaukošanās," uzskata Karīna.

Tiesa, par vīriešu uzmanību Karīnai vairs nav jāsatraucas, jo viņa ir kopā ar kultūristu Juri Skribanu, kurš guvis panākumus gan Latvijā, gan Anglijā. "Fitness tomēr ir dzīvesveids, un diviem vienādi domājošiem ir daudz vieglāk, nav lieku jautājumu par to, kāpēc nelietoju alkoholu un kāpēc izvēlos treniņu tusiņa vietā," smaidot stāsta Karīna.

To, ka cilvēki sociālajos tīklos un Latvijas medijos viņu dēvē par seksīgu, Akmens uztver kā komplimentu un neslēpj, ka arī pati jūtas seksīga.

"Tā ir manis neiztrūkstoša daļa, un tāpēc tas jūtams arī bildēs, es patīku sev, izbaudu savu ķermeni, izbaudu arī komplimentus un uzmanību. Esmu ļoti pateicīga par cilvēku atzinīgajiem vārdiem un komplimentiem," rezumē sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!