Foto: Shutterstock

Katru gadu viens un tas pats – Jaunā gada sagaidīšana Purvciemā vai Vecrīgā kopā ar tiem pašiem cilvēkiem? Šogad gribas ko mainīt? Vairs nav atlicis daudz laika, tāpēc, apkopojot Eiropas labāko galamērķu (Europa’s Best Destenations) ieteikumus, piedāvājam 10 variantus Jaungada svinībām modernās un svētku gaisotnes pārpilnās Eiropas pilsētās.

1. Madeira


Kur? Milzīgo uguņošanu un gaismu šovu ieteicams vērot vai nu no kruīza kuģa klāja, vai Funšalas ostas, bet arī daudz kur citur tā būs redzama.

Kāpēc? Madeira ir brīnišķīga vieta, kur Jaungada brīvdienas paies nemanot. Turklāt slavenais Madeiras ugunsšovs ir oficiāli ierakstīts Ginesa pasaules rekordu grāmatā un apžilbinās ikvienu.

Krāšņais salūts sākas ik gadu, līdzko pulkstenis nozvana pusnakti – tūkstošiem krāsainu gaismu izgaismo debesis, un Funšalas amfiteātris pārvēršas līdz nepazīšanai. Gaismas un krāsas simbolizē cerības gadā, kas tikko sācies.

Vairāk informācijas: visitmadeira.pt.

2. Berlīne

Kur? Pie Brandenburgas vārtiem

Kāpēc? Berlīne Jauno gadu vienmēr sagaida ar stilu – pie Brandenburgas vārtiem pulcējas simtiem tūkstoši cilvēku, un tā būs arī sagaidot 2015. gadu. Arī šogad būs iecienītie svētku pasākumi un šovi – vairāk nekā divu kilometru garumā ikviens varēs apskatīt un izbaudīt ballīšu teltis, skatuves, uz kurām būs skatāmi priekšnesumi, gaismu un lāzeru šovus, kā arī, protams, neskaitāmo ēdienu un dzērienu kiosku piedāvājumus. 

Grandiozā uguņošana sākas precīzi pusnaktī – gluži kā milzu tosts un glāžu saskandināšana . Ballītes un izpriecas pilsētā turpinās līdz pat rīta gaismai.

Vairāk informācijas: visitberlin.de

3. Parīze

Foto: Shutterstock

Kur? Uz kuģīša

Kāpēc? Eifeļa tornis, Sēna, Parīzes tilti... It viss šajā mīlētāju pilsētā rada ideālu Jaunā gada sagaidīšanas noskaņu. Un, lai to padarītu vēl īpašāku, uz kuģīšiem tiek piedāvāta svētku ēdienkarte un izklaides, ko pavada dzīvā orķestra spēlēta mūzika. Jāpiebilst tikai, ka viesiem jābūt atbilstoši ģērbtiem, lai tie tiktu laisti uz klāja.
Vairāk informācijas: paris.info

4. Londona


Kur? Londonas " Sky Bar"

Kāpēc? Šī ir viena no pasaules stilīgākajām Jaunā gada sagaidīšanas vietām – "Millbank Tower" 28. stāvā, no kura visapkārt paveras brīnišķīgs skats uz Londonu. Ja nolemsiet 2015. gadu sagaidīt šajā vietā, ziniet, ka visiem sanākušajiem pienāksies sagaidīšanas kokteilis, uzkodas, šampanietis pusnaktī, DJ priekšnesumi, kā arī elpu aizraujoša uguņošanas vērošana.

Vairāk informācijas: visitlondon.com

5. Reikjavīka



Kur?
Lai arī Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas pašvaldība oficiāli nerīko vienu lielu Jaungada sagaidīšanas pasākumu, pilsētā notiek neskaitāmas ballītes un pasākumi dažādās vietās. 

Kāpēc? Jaunais gads Reikjavīkā ir neparasta pieredze, kādu nav iespējams iegūt nekur citur, īpaši tādēļ, ka oficiāli nekur salūts netiek rīkots. Jaungada nakti Islandes galvaspilsētas iedzīvotāji atzīmē ļoti vērienīgi – runā, ka it visi 200 tūkstoši tās iedzīvotāji iznāk ielās un kolektīvi sarīko brīnumainu uguņošanu. Sagaidot Jauno gadu, gaisā tiek uzšautas aptuveni 500 tonnas pirotehnikas, bet pēc pusnakts svinības turpinās līdz pat rīta gaismai visos pilsētas krodziņos un dzīvokļos. 

Vairāk informācijas: visitreykjavik.is


6. Dubrovinki

Kur? "Stradun" jeb Dubrovniku galvenā iela

Kāpēc? Dubrovinki Horvātijā ir vieta, kur gribas atgriezties vēl un vēl. Un to daudzi arī dara, ierodoties tur sagaidīt Jauno gadu no visām pasaules malām. 2015. gads pilsētā tiks sagaidīts ar grandiozu Horvātijas labāko mākslinieku šovu uz centrālās ielas novietotās skatuves. Paredzēta plaša mūzikas un izklaides programma visa vakara un nakts garumā.

Vairāk informācijas: dubrovnik.hr 

7. Vīne

Foto: Shutterstock

Kur?
Rātslaukumā 

Kāpēc? Gadiem mijoties, Vīne pārvēršas par lielu balli un deju laukumu. īpaši spilgta ir Jaunā gada sagaidīšana vecpilsētā - pie Rātsnama, bet šajā naktī vērts izstaigāt visu Vīnes centru un smelties īstu svētku sajūtu, kā arī, ja ir tāda iespēja, apmeklēt kādu no skaistajām ballēm, kas notiek daudzviet Vīnē.

8. Bratislava

Foto: Shutterstock

Kur? Centrālais laukums un Hviezdoslava laukums

Kāpēc? Pēdējo gadu laikā Bratislava ir iekļauta vairākos skaistāko un apmeklēšanas vērto Eiropas un pasaules pilsētu topos, kur vērts sagaidīt Jauno gadu – tradīcijām bagāta un skaista pilsēta, kurā notiks satriecošas svinības. Pirmo reizi šādas vērienīgas svinības tika sāktas tikai 1998. gadā. Pēdējo 15 gadu laikā Bratislava spējusi noorganizēt tik vērienīgu pasākumu, ka to apmeklē desmitiem tūkstoši cilvēku. Jauno gadu sagaidot, var izklaidēties dažādās tematiskajās svētku zonās un pati svinēšana sākas jau pa dienu, bet noslēdzas tikai nākamajā rītā. Pasākums būs sadalīts divās daļās – vairākas stundas garās svinībās vecpilsētā un atsevišķā pasākuma kulminācijā pusnaktī uz Donavas.

9. Roma

Foto: Shutterstock

Kur? Kolizejs 

Kāpēc? Mūžīgā pilsēta Roma ir viena no romantiskākajām un skaistākajām pilsētām, kur sagaidīt 2015. gadu. Itālieši jau nu prot svinēt, un gan pilsētas centrā, gan tās apkaimē paredzēti neskaitāmi jautri pasākumi. Turklāt visapkārt dvesošā vēstures varenība Jaunā gada sagaidīšanai Romā piedod īpašu auru.

10. Prāga

Kur? Vāclava laukums

Kāpēc? Prāgu par vienu no pasaules skaistākajām pilsētām uzskata jau kopš viduslaikiem. Prāgas, kas atrodas pašā Eiropas sirdī, apzīmēšanai lietoti pat tādi vārdi kā "zelta", "pasaules kronis" un citi. 

Jaunā gada sagaidīšanai lieliska vieta ir Vāclava laukums. Šai vietā var redzēt krāšņu salūtu, 31. decembra vakarā tur skanēs jautra mūzika un pulcēsies tūkstošiem priecīgu cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!