Augstie Tatri Slovākijā ar neskaitāmiem mūsdienīgiem un nevainojami aprīkotiem slēpošanas kūrortiem, skaistām kalnu nogāzēm un gandrīz 24 kilometrus garām trasēm ir, iespējams, pati labākā vieta ziemas sportam.

Vienkāršākais veids, kā nokļūt slovāku Augstajos Tatros, ir lidojums no Rīgas uz Poprad-Tatry. Lidojumi no 2014.gada 13.decembra notiek katru sestdienu līdz pat ziemas sezonas noslēgumam. Lidojums ilgst nepilnas divas stundas. Tuvākā četru zvaigžņu viesnīca atrodas 10 minūšu braucienā ar auto no lidostas, bet ceļš līdz tuvākajam slēpošanas kūrortam ilgst tikai 15 minūtes.

Otrs lielākais slēpošanas kūrorts Slovākijā - Tatru "Lomnica" apbur ar neaizmirstamām kalnu ainavām. Kūrorts lepojas ar trim moderniem gondolveida pacēlājiem un citiem pacēlājiem: sešu personu pacēlājiem ar raksturīgām oranžām kapsulām un apsildināšanu, astoņu personu pacēlājiem ar zilām kapsulām un speciālu drošības sistēmu "Kids-Stop", pateicoties kurai vecāki var justies mierīgi par saviem mazajiem nebēdņiem, kā arī jaunāko 15 personu gondolveida pacēlāju virs "Skalnaté pleso".

"Štrbské Pleso" kūrorts pievelk kā magnēts, nodrošinot ideālus apstākļus un lieliskas trases gan slalomam, gan kalnu un distanču slēpošanai. Ir vērts izmēģināt arī nakts slēpošanu, savukārt snovborda un adrenalīna entuziastiem noteikti jāapmeklē modernais sniega parks.

"Stary Smokowiec - Jakubkova lúka" ir kūrorts, kuram pieder viegla nobraucienu trase – optimāla iesācējiem. Populārākā Tatru atrakcija "baltā neprāta" cienītājiem, kas neslēpo, ir brauciens kamanās pa 2,7 kilometrus garu apgaismotu trasi, kas ved no Hrebienkas līdz Stary Smokoviec (gan dienā, gan naktī).

Lielisks papildinājums "baltajam neprātam" būs Popradas ūdens atrakciju parka "AquaCity" apmeklējums, kas sniegs daudz jautrības un atpūtas, neatkarīgi no vecuma.

Ko iesākt maziem bērniem?

Ja vecāki vēlas, lai mazie iemācītos slēpot vai uzlabotu savu slēpošanas tehniku, ir vērts izmantot slēpošanas skolu plašo piedāvājumu klāstu. Lielākā daļa naktsmītņu piedāvā ne tikai standarta rotaļu stūrīti, bet arī profesionālu bērnu pieskatīšanu vai animatoru programmas bērniem.

Izdevīgi atpūtas komplekti ar slēpošanas caurlaidēm

Pateicoties sadarbībai ar slēpošanas kūrortiem un naktsmītņu vietām visos Augstajos Tatros, slēpotāji var izmantot "Slēpošanas komplekta" plašo piedāvājumu par pievilcīgām cenām. Vairāk informācijas atrodams mājaslapās tmrhotels.com vai vt.sk.

Vairāk informācijas par kūrortu

Vairāk informācijas par kūrortu un tā piedāvājumu var iegūt, zvanot (+421 903) 11 22 00 44, rakstot uz info@vt.sk vai kūrorta mājaslapā www.vt.sk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!